Miért nem illik egyik étel a másikhoz?
Miért nem illik a meggylevesem a töltött káposztához? És a krumplifőzelékem a paradicsomleveshez?
Párom eddig sose mondta hogy ezeket ne főzzem egy napon (igaz,ugy vacsorázunk ha leves is van,hogy leves után fél-1 óra szünet,utána eszünk)
Más is főz "nem összeillő" ételeket?
Nem tudom. Te ennél hamburger mellé hasáb helyett túró rudit? Én nem. :)
Szerintem az ízeknek harmonizálni kell egymással.
Ha egy tányérból eszed őket, mint a hamburgert a hasábbal. De kétlem, hogy bárki gyümölcslevest öntene a töltött káposztájára, vagy a krumplifőzeléket paradicsomlevessel fűszerezné.
Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna, első.
Nem a leves és a másik fogás ízeinek kell egymáshoz harmonizálni!
Általános szabály,hogy ne legyen egyszínű!
Pl. a pirostántás nélküli leves ne legyen a tejfölös,gombás tokány előtt.
Ha a krumplifőzeléked nem paprikás rántással készül,akkor lehet előtte paradicsomleves is.
Vagy paprikáskrumpli előtt ne legyen olyan leves,ami szintén paprikásrántással készül.
A másik szabály: ne legyen mindkét fogás "súlyos".
Pl. a töltöttkáposztád előtt jó a gyümölcsleves,de nem jó a gulyás vagy a kolbászos szárazbableves.
Ha viszont tészta a második fogás,az előtt egy laktatóbb leves kell.
hambival egyszerre rendszeresen eszek túrórudit...
bár igaz,én mindennel megeszem a túrórudit:D
és meggyleves+töltöttkáposzta után sem ülök 1 percet se wc-n...nem egybe öntöm őket...külön tányér és van kb fél óra különbség,hogy "ülepedjen"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!