Járnak ide sajtkészítők, vagy én vagyok az egyetlen?
Figyelt kérdés
2011. jan. 13. 09:59
11/14 anonim válasza:
10 liter tejből lesz 1 kiló sajt nagyjából. A tejet pedig nem szabad felforralni, de aki nem tud sajtot készíteni, nem csinálja évek óta az nem is tudja, mikor kell beletenni az ecetet. Sót pedig nem szabad a tejbe beletenni, azért van a sófürdő. Akkor kell belekerülnie az ecetnek, amikor még éppen nem forr a tej. Le kell húzni a tűzről, különválik a sajt és a savó. Szűrővel ki kell szedni egy másik szűrőbe, amibe vékony textil anyag vagy géz van téve. Sót nem, fűszereket lehet. Ekkor egy edény vagy bármi segítségével nagyjából ki kell préselni belőle a savót, majd mehet présbe 1 napra. Utána sófürdőbe kell tenni 1 napra és mehet szikkadni.
12/14 anonim válasza:
Remélem nem ő az: http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__konyhai-praktik..
13/14 anonim válasza:
Kicsoda nem ő? Anyósom lassan 50 éves, miért lógna gyakorikérdéseken? Gépezni se szokott, gépe sincs, mivel a gyerekei elköltöztek tőle már rég és külön családjuk van. Egyszerűen csak leírtam ő hogyan csinálja, ennyi. Évtizedek alatt tapasztalta ki a megfelelő receptet.
14/14 anonim válasza:
egy kiló sajt tejfolyadéknormája /trappista/ 11 liter tej.
meggondolandó, de nem lehetetlen az otthoni sajtkészítés.
bár inkább lágy, friss vagyis nem érlelt sajtokat szoktak otthon készíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!