Járnak ide sajtkészítők, vagy én vagyok az egyetlen?
vagy kimaradt a kérdésedből egy betű , vagy csak vicces akartál lenni , vagy csak nem értelek -.-
amúgy biztos
nem értitek emiatt írta ki:
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__145..
meg emiatt: http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__145..
én értem, legalábbis úgy gondolom, hogy a kérdező friss
tejből ottthon készít sajtot.
lehet tehén,-kecske és juhtejből is finom sajtot házilag készíteni.
én sajnos még nem próbáltam, de itt a főzős oldalon gyakran olvastam róla.
biztosan jön autentikus válasz is.
üdv.
Sajtkészítés:
6 liter (házi)tejet fel kell forralni úgy, hogy fel is jöjjön rajta a pille. Utána le kell venni a tűzről, és négy és fél evőkanál sót kell belekeverni, óvatosan, apránként, mert kifuthat. Ezzel jól össze kell keverni, utána 6 evőkanál 20 %-os ecettel is jól el kell keverni. Ezután újból fel kell forrlni, forrástól számított egy percig, de kavarni már nem szabad. Ízesíteni lehet bármivel (kapor, pirosarany, kolbászkrém, petrezselyem, hagyma stb.) forrón kell leszűrni gézbe vagy valami vékony anyagba. Utána 10-12 óráig tésztaszűrőbe kell tenni ruhástúl, hogy a savó kfolyjon belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!