Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Járnak ide sajtkészítők, vagy...

Járnak ide sajtkészítők, vagy én vagyok az egyetlen?

Figyelt kérdés
2011. jan. 13. 09:59
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
41%

vagy kimaradt a kérdésedből egy betű , vagy csak vicces akartál lenni , vagy csak nem értelek -.-


amúgy biztos

2011. jan. 13. 10:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
64%
boldogok a sajtkészítők! xD
2011. jan. 13. 10:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
44%
ezt az egész kérdést törölni kellett volna, nem csak a válaszomat! -.-
2011. jan. 13. 10:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
2011. jan. 13. 10:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
40%

én értem, legalábbis úgy gondolom, hogy a kérdező friss

tejből ottthon készít sajtot.

lehet tehén,-kecske és juhtejből is finom sajtot házilag készíteni.

én sajnos még nem próbáltam, de itt a főzős oldalon gyakran olvastam róla.

biztosan jön autentikus válasz is.

üdv.

2011. jan. 13. 10:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
28%
na neee, ide is politika ???
2011. jan. 13. 10:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
Én is készitettem már sajtot,nagyon fincsi lett.
2011. jan. 13. 10:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
hogy kell csinálni?
2011. jan. 13. 10:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
Anyósomék kecskesajtot csinálnak. :) Szóval valamelyest hozzá tudok szólni a témához, tudom hogyan készül meg ilyenek. :)
2011. jan. 13. 11:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:

Sajtkészítés:


6 liter (házi)tejet fel kell forralni úgy, hogy fel is jöjjön rajta a pille. Utána le kell venni a tűzről, és négy és fél evőkanál sót kell belekeverni, óvatosan, apránként, mert kifuthat. Ezzel jól össze kell keverni, utána 6 evőkanál 20 %-os ecettel is jól el kell keverni. Ezután újból fel kell forrlni, forrástól számított egy percig, de kavarni már nem szabad. Ízesíteni lehet bármivel (kapor, pirosarany, kolbászkrém, petrezselyem, hagyma stb.) forrón kell leszűrni gézbe vagy valami vékony anyagba. Utána 10-12 óráig tésztaszűrőbe kell tenni ruhástúl, hogy a savó kfolyjon belőle.

2011. jan. 13. 12:14
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!