Szeretitek a brassoit? Es ha igen hogyan?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Én így készítem:
A vékony csíkokra vágott husit kevés zsiradékban elkezdem pirítani. Levet enged, ezt kis vízzel hígítom, dobok rá fokhagymát, és megpárolom. Ha puha a hús, hagyom lepirulni, közben még 2-3-szor dobok rá fokhagymát. Sóval, borssal, majorannával fűszerezem.
Kockára vágott sült krumplival tálalom.
Hm, már most éhes vagyok... :-)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
a brassói is tipikusan az az étel, amire azt mondhatjuk, ahány ház annyi szokás.én a legegyszerűbben csinálom,kockára vágott lapockából ,disznózsíron jól átforgatom, hagyom, hogy kiadja a levét. bors fokhagyma megy bele és puhára párolom.közben a krumplit is kockákra vágom, kb akkorára, mint a husik és szárazra törölve egy nagyobb serpenyőben, szintén zsírban pirosra
sütöm. a hús is közben pirosra sült.
a krumpli alól leöntöm a zsírt és hozzákeverem a piros husokat. jól összerázom, hogy elkeredjenek egymással.
amikor már kitálalom, az adagokra nyomok frissen préselt fokhagymát, ujjaimmal megszórom egy pici pirospaprikával
és meghintem egy kis frissen vágott zöld petrezselyemmel.
nagyon nagyon finom, de az igazság az, hogy csakis frissen.
és ott kell állni mellette, a két serpenyőt felügyelni:))
de megéri a fáradságot.
üdv mindenkinek
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Érdekességképpen:
A klasszikus brassói, sertésszűzből készül.
Persze másból is jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!