Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Szeretitek a brassoit? Es ha...

Szeretitek a brassoit? Es ha igen hogyan?

Figyelt kérdés
2011. jan. 5. 23:15
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
100%
Én szeretem. És nagyon.
2011. jan. 5. 23:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/28 anonim ***** válasza:
70%
Jó majorannásan, és borsosan.
2011. jan. 5. 23:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/28 anonim ***** válasza:
78%
Könyörgöm a brassói aprópecsenye lényege a rengeteg fokhagyma szétzúzva.
2011. jan. 5. 23:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/28 anonim ***** válasza:
82%

Nyami :)

Bar en valogatos vagyok, ugyhogy atvarialtam a receptet. Pulykamellbol csinalom. Kis kockakra vagott krumplit kisutom olajban. A hust lepiritom hagymaval es olajjal, fuszerezem, keves vizzel megparolom, ha kesz osszekeverem.

Az eredeti receptben szalonnakockan sutik le a hagymat es a serteshust (de a szalonna es a zsiros hus nem fer bele a dietamba)

2011. jan. 5. 23:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/28 anonim ***** válasza:
60%

"sutik le a hagymat "


Lehet bármit csinálni aztán ráfogni hogy ez az, de a brassói fokhagymás húsétel.

2011. jan. 5. 23:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/28 anonim ***** válasza:
100%

Harmadik válaszoló:

Ahány hely, annyi szokás. mi pl fokhagymás-gyömbéresen csináljuk, mamám pörkölt alappal csinálta(mint sok étteremben), páromék csak fokhagymával, de ettem már borsós(nem borsos) változatot is..a sulimenzán meg nem tudom mire hasonlítot, de nem brassóira.

2011. jan. 5. 23:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/28 anonim ***** válasza:
38%

"mamám pörkölt alappal csinálta(mint sok étteremben),"


Az nem brassói hanem pörkölt. Nekem hoznak ebédet amikor először hozták fokhagymásan jött ahogy kell és azóta minden héten rendelek sokszor több adagot is.

2011. jan. 6. 00:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/28 anonim ***** válasza:
Van ilyen hogy zöldborsós szelet és van zöldborsós tokány de az nem brassói.
2011. jan. 6. 00:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/28 Mandula11 válasza:
Én is pörlölt alappal csinálom, sok bors, fokhagyma, gomba, aztán mikor a krumplival összekeverem, külön rántok ki hozzá hagymát még.
2011. jan. 6. 00:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/28 anonim ***** válasza:
100%

Az éttermi brassói tényleg a legtöbb helyen pörköltös jellegű: paprikás, kockára vágott hús, bár fokhagymás.

Én anyukámtól egy olyan variációt tanultam meg, amit még máshol nem láttam, de mi ezt hívjuk brassóinak:

Csíkokra vágom a húst - általában sertéslapocka - kevés olajon lepirítom, megvárom míg kiengedi a levét, nem öntöm fel vízzel, amíg le nem akar sülni. Közben teszek rá sót, borsot, fokhagymát (ezt többször is amíg fő), pici vegetát, nagyon pici pirospaprikát, de ettől nem lesz piros... , felöntöm vízzel. Mikor már szinte megfőtt, akkor a végén teszek rá majoranna-bazsalikom keveréket, de nem sokat.. Összefő és kész is. A krumplit külön sütöm, vékony hasábra és amikor esszük, akkor tesszük egymás MELLÉ, nem összekeverve. :))) Hmm.. most meg is kívántam, főzök is valamelyik nap. :)))

Ismétlem, ez felénk van így. Máshol másképp, minden receptnek megvan a maga "varázsa", ki hogy szereti. :)

2011. jan. 6. 00:15
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!