Szeretitek a brassoit? Es ha igen hogyan?
Nyami :)
Bar en valogatos vagyok, ugyhogy atvarialtam a receptet. Pulykamellbol csinalom. Kis kockakra vagott krumplit kisutom olajban. A hust lepiritom hagymaval es olajjal, fuszerezem, keves vizzel megparolom, ha kesz osszekeverem.
Az eredeti receptben szalonnakockan sutik le a hagymat es a serteshust (de a szalonna es a zsiros hus nem fer bele a dietamba)
"sutik le a hagymat "
Lehet bármit csinálni aztán ráfogni hogy ez az, de a brassói fokhagymás húsétel.
Harmadik válaszoló:
Ahány hely, annyi szokás. mi pl fokhagymás-gyömbéresen csináljuk, mamám pörkölt alappal csinálta(mint sok étteremben), páromék csak fokhagymával, de ettem már borsós(nem borsos) változatot is..a sulimenzán meg nem tudom mire hasonlítot, de nem brassóira.
"mamám pörkölt alappal csinálta(mint sok étteremben),"
Az nem brassói hanem pörkölt. Nekem hoznak ebédet amikor először hozták fokhagymásan jött ahogy kell és azóta minden héten rendelek sokszor több adagot is.
Az éttermi brassói tényleg a legtöbb helyen pörköltös jellegű: paprikás, kockára vágott hús, bár fokhagymás.
Én anyukámtól egy olyan variációt tanultam meg, amit még máshol nem láttam, de mi ezt hívjuk brassóinak:
Csíkokra vágom a húst - általában sertéslapocka - kevés olajon lepirítom, megvárom míg kiengedi a levét, nem öntöm fel vízzel, amíg le nem akar sülni. Közben teszek rá sót, borsot, fokhagymát (ezt többször is amíg fő), pici vegetát, nagyon pici pirospaprikát, de ettől nem lesz piros... , felöntöm vízzel. Mikor már szinte megfőtt, akkor a végén teszek rá majoranna-bazsalikom keveréket, de nem sokat.. Összefő és kész is. A krumplit külön sütöm, vékony hasábra és amikor esszük, akkor tesszük egymás MELLÉ, nem összekeverve. :))) Hmm.. most meg is kívántam, főzök is valamelyik nap. :)))
Ismétlem, ez felénk van így. Máshol másképp, minden receptnek megvan a maga "varázsa", ki hogy szereti. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!