A téliszalámi valóban szamárhúsból készül? :O
Azt tudom, hogy régen, amikor még ehető volt a téliszalámi, akkor pl. kellett bele mangalica-szalonna is...
Annak idején isteni volt, ma - szerintem - ehetetlen!
A téliszalámi jellegzetes ízét a sertéshúshoz adagolt hét pecsétes fűszerkeverék, és a pikáns ízű szamárhús kombinációja adja. Természetesen ezeknek arányai sem ismertek a fogyasztók előtt. A téliszalámi gyárban, ahol egyébként nem csak téliszalámik készülnek, csak kihalásos alapon lehet bekerülni, legyen ez a Pick, vagy akár Herz.
A szamárhús egyébként jellegzetesen kesernyés, mégis pikáns ízt ad a téliszaláminak, amelyet az állat sovány részeinek felhasználásával adagolnak kis mennyiségben a sertéshúshoz. Majd többszöri hűtéssel,szárítással, füstöléssel, és egyéb eljárással érik el a végeredményt, amely a világon egyedülálló igazi Hungarikum.
13-as: minden bizonnyal igazad van csak az a baj, hogy amit te itt le írsz a szalámiról, az az igazi, valódi régi, eredeti recept! (szamárhús, mangalica szalonna...)
No, ilyet ma nem kapsz - sajnos!
Se Herz, se Pick!
Hungaricum?
Vettem egy ismerősnek egy rúddal. A szavatossága rendben, a csomagolása rendben.
Felvágtuk, s belül üreges keserű sz@r volt az egész!!!
Olyan égő, hogy azt elmondani nem lehet!
Köszi, Csányi!(:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!