Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A téliszalámi valóban szamárhú...

A téliszalámi valóban szamárhúsból készül? :O

Figyelt kérdés
2010. dec. 16. 16:14
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
65%
Eredetileg szamárhús is volt benne. De a háború után már nincs.
2010. dec. 16. 18:28
 12/15 anonim ***** válasza:

Azt tudom, hogy régen, amikor még ehető volt a téliszalámi, akkor pl. kellett bele mangalica-szalonna is...

Annak idején isteni volt, ma - szerintem - ehetetlen!

2013. máj. 27. 22:02
 13/15 tigerkiato válasza:

A téliszalámi jellegzetes ízét a sertéshúshoz adagolt hét pecsétes fűszerkeverék, és a pikáns ízű szamárhús kombinációja adja. Természetesen ezeknek arányai sem ismertek a fogyasztók előtt. A téliszalámi gyárban, ahol egyébként nem csak téliszalámik készülnek, csak kihalásos alapon lehet bekerülni, legyen ez a Pick, vagy akár Herz.

A szamárhús egyébként jellegzetesen kesernyés, mégis pikáns ízt ad a téliszaláminak, amelyet az állat sovány részeinek felhasználásával adagolnak kis mennyiségben a sertéshúshoz. Majd többszöri hűtéssel,szárítással, füstöléssel, és egyéb eljárással érik el a végeredményt, amely a világon egyedülálló igazi Hungarikum.

2015. jan. 21. 18:50
 14/15 anonim ***** válasza:

13-as: minden bizonnyal igazad van csak az a baj, hogy amit te itt le írsz a szalámiról, az az igazi, valódi régi, eredeti recept! (szamárhús, mangalica szalonna...)

No, ilyet ma nem kapsz - sajnos!

Se Herz, se Pick!

Hungaricum?

Vettem egy ismerősnek egy rúddal. A szavatossága rendben, a csomagolása rendben.

Felvágtuk, s belül üreges keserű sz@r volt az egész!!!

Olyan égő, hogy azt elmondani nem lehet!

Köszi, Csányi!(:

2015. jan. 21. 22:01
 15/15 anonim ***** válasza:
Véletlenul találtam erre a kérdésre. Van benne szamárhús is, egyik ismerősömtől 250ezerert veszi a Pick a szamarakat/db...
2018. ápr. 29. 16:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!