Szeretitek az instant kávét?
Én nem szeretem. Ittam egy darabig, aztán osztottam-szoroztam és vettem egy elektromos kávéfőzőt.
Általában én is egy adagot szoktam vele főzni reggel, és egyáltalán nem tart sokáig. Kevesebb kávét kell belerakni, és kevesebb vizet, ennyi a titok nyitja. Pont a hétvégén mutattam meg a párom apjának, aki eddig azt hitte, hogy csakis teljes adagot lehet egy kávéfőzővel lefőzni :D
Az állott kávét én is utálom.
Az instant kávéval nekem az volt a bajom, hogy nem kávéízű, nem ébreszt fel olyan jól, drága, és egy csomó művacak (pl. emulgeálószer) van benne, ami a rendes kávéban nincs - én pedig igyekszem egészségesen élni.
"Nem. Igazából borzalmas művacak"
Miért állítasz olyat amiről fogalmad nincs? Butaságot állítasz! A nescafé pörköltkávéből lefőzött és bepárolt granulált kávé!
Nos igen, ízlések és pofonok... Így kerek a világ.:)) Abban megegyezhetünk, hogy minkét fajtának vannak előnyei, és hátrányai. Én úgy tudom, hogy a valódi (minőségi) instant kávé nem tartalmaz adalékokat, emulgeálószereket. A lényeg, hogy valódi kávéból készüljön, ne pedig ilyen kávépótlós hülyeségekből. Amiben sok adalék van az a 2in1, 3in1, és "barátai". Ezek valóban vacakok, és nem sok közük van a kávéhoz. Ha pedig valaki egészségesen szeretne élni, akkor a kávét elkerülné.:) Igaz vitatott, de inkább károsnak mondják.
Hogyan készül az instant kávé?
Kevesen ismerik az instant kávékészítési technológiákat, az egyik ilyen a fagyasztva szárítás. A fagyasztva szárított eljárással készített instant kávé ötvözi az íz megtartását, és a tökéletes oldódást. A technológia lényege, hogy a nyers kávébabot a kívánt stílusban megpörkölik, majd egy óriási kávéfőzőben igazi eszpresszó koncentrátumot főznek belőle. Folyamatos keverés és habosítás mellett az így kapott kávét -50 °C-on fagyasztják és közben vákuummal vonják ki a nedvességtartalmat belőle. Ezután táblákra vágják, és felőrlik. Ennek eredménye a fagyasztva szárított kávé, amely megőrizte az összes aromáját, viszont a kávé savanykás ízéért és gyomorégésért felelős csersav tartalmát, valamint egyéb kellemetlen összetevőit a megfelelő mértékben kivonták belőle. A fagyasztva szárítás előnyei a korábbi technológiákkal szemben, hogy megmarad az aroma az íz, a szín és az alapanyag biológiai természete, emellett a tökéletes oldhatóság jellemző rá. Összegezve tehát az instant kávé is igazi kávé, ráadásul még előnyei is lehetnek a babkávéhoz képest.
"Miért állítasz olyat amiről fogalmad nincs? Butaságot állítasz! A nescafé pörköltkávéből lefőzött és bepárolt granulált kávé!"
Kóstoltam már zsenikém, nekem nem ízlik, nincs számomra igazi kávéíze, csak olyan pancsolt mű vacak. És képzeld, kósoltam már... Okoskodó marha.
"És képzeld, kósoltam már... Okoskodó marha"
Mit kóstoltál? Nescafé is van vagy 30 féle, te kultúrálatlan bölény!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!