Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mennyire károsak a bögrés...

Mennyire károsak a bögrés instant levesek?

Figyelt kérdés
Ha napi 1-et eszek azzal sokat ártok magamnak?
2011. szept. 27. 09:51
 1/5 anonim ***** válasza:

Ezt így nem lehet megválaszolni, mert mind más.

Van olyan, amiben semmi mesterséges nincs, csak az sokkal drágább.

Amúgy meg... levegőt venni sem egészséges már, szóval... :-/

2011. szept. 27. 10:07
 2/5 anonim ***** válasza:
Kétszeres mennyiségű vízzel csináld szerintem, mint amit ír, ezeknek a "leveseknek" nagy része só és színezék. Biztos, hogy jobb egy jó házi húsleves/csontleves, dehát úgyis annyi mindennel mérgezzük magunkat...
2011. szept. 27. 10:13
 3/5 anonim ***** válasza:

Olvasd el a hátulját, mi van benne. Rengeteg só, cukor, zsír (ezektől finomnak érzed), emulgeálószerek (hogy könnyen oldódjon), valamilyen színezék és tartósítószer biztos, hogy mindegyikben van.

Ha egyszer-egyszer ilyenre fanyalodik az ember, az nem gond. De napi szinten inkább ne.

Ha tudod, hogy minden nap ennél egy kis levest, akkor inkább azt javaslom, hogy hétvégén főzz egyet, és azt kis adagokban fagyaszd le. Ezt magaddal tudod vinni, és egy mikróban csak megmelegíted, kész.

Ja, és azzal nem értek egyet, hogy ha nem tudunk full bio módon étkezni, akkor ne is foglalkozzunk vele és együnk meg minden szemetet. Ez olyan, mintha azt mondanám, hogy mivel soha nem kaphatok 10 milliót havonta a munkámért, akkor százezerért már be se megyek. Hamar rájönnék, hogy mennyit számít az a százezer :) na a szervezeted ugyanígy van minden kis aprósággal, amit megteszel érte.

2011. szept. 27. 10:23
 4/5 anonim ***** válasza:

*dehát úgyis annyi mindennel mérgezzük magunkat...

Épp ezért kell kihagyni azt, amit ki lehet. Mert nem mindenre tudsz hatással lenni, a levegőre pl. nem, hacsak falura nem költözöl, de ezt kevesen tehetik meg.

Még mindig jobb kevesebb méreg, mintha még eszel is hozzá.

Kérdező, napi 1 szerintem sok és káros is. Havi szinten 1-2 zacskó nem tragédia, de én személy szerint ennyit sem eszem. Nagyritkán használok húsleveskockát, ami végülis ugyanaz, tehát nem irtózom betegesen tőlük. De kizárólag ritkán, évente 2-szer hagymaleves készítéséhez, és kb. másfél havonta brokkolikrémleveshez.

Rendszeres fogyasztásuk nem ajánlott, rengeteg só van bennük. Az meg nem igaz, amit a reklám mond, hogy benne van egy adag zöldség.

De az, hogy ez a napi 1 leves mennyire káros (azon kívül, hogy károsabb, mint napi 0), attól is függ, hogy egyébként mit eszel egy nap.

2011. szept. 27. 10:25
 5/5 anonim ***** válasza:
Nem valami egészséges, de szeretem, úgyhogy néha eszek. Viszont szerintem az a napi 1 bögre az elég sok, én kb havonta fogyasztok, vagy ha megkívánom (ami nem fordul elő gyakran, mert általában megfeledkezek róla, ha van). Jobban jársz egy tál "igazi", házi levessel.
2011. szept. 28. 21:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!