Mit mondjak neki, hogy finomat főzzön?
Sajnos van ilyen. Azt hiszem nem fog tudni főzni semmi finomat. Az én barátnőm sem tud, pedig nagyon akar, de nem megy neki. Szerencsére a férje megtanult főzni és így együtt csináják. Gondolhatod már több év eltelt és szinte nem jutott semmire.
Én is úgy érzem együtt kellene megpróbálni egy jó szakácskönyvből. Hátha nem olyan nehezen tanuló, mint az én barátnőm.
Az én anyukám is pont ilyen :)
Nekem hosszú évek alatt sehogyan sem sikerült, végül megtanultam én, ami most az egyetemi évek alatt jól is jön
Nekem anyum ősztől tavaszig későn ér haza melóból, így akkor van főtt kaja, ha én főzök.
Ma pl "mit találtam" leves volt, minden zöldséget beletettem a levesbe, amit találtam itthon, meg még egy kicsi tészta, és volt egy tartalmas, finom, de mégis gyors vacsora. van egy csomó olyan kaja, ami minimális pénz és idő ráfordításával megfőzhető, sőt sokszor azokból szoktam főzni, ami épp itthon van, és soha nem mondták még, hogy milyen rosszat csináltam. Kezdj kísérletezni, közben kóstolgass, korrigálj, és meglátod, a végén biztos valami finom lesz belőle.
Én mondjuk nagyon szeretek főzni, csak a mosogatással állok hadilábon(nálunk az mosogat, aki a mosatlant csinálja).ezért jobban szeretek olyanokat főzni, ami kevés mosatlannal jár:D
Tegnap 23:45-ös:
"Hát azért egy családanyától elvárható szerintem, hogy tudjon rendesen főzni, szóval ilyen téren jogos a kérdező felháborodása. "
Ez azért kérdés, mert sok tizenéves szerint csak akkor föz jól az anyuka, ha az éppen divatos irányzatok szerint készülnek az ételek (pl. most a csirkemell a diivat). Attól, hogy a szülö esetleg hagyományos ételeket tesz az asztalra, még nem mondanám, hogy nem tud fözni.
Az, hogy spórol az alapanyagokkal - ma MO-on a családok többsége elég kevés jövedelemböl kell, hogy megéljen, a drága alapanyagokat nem igazán tudják megengedni maguknak. (A kérdezö valószinüleg - még ha nem is biztos - abba "gyerekkategóriába" tartozik, aki azt mondja, hogy "sok penzünk van, MERT a számlákat is ki tudják a szülök fizetni - és nem jön rá, hogy a számlák UTÁN már nem sok marad.)
Ugyanez érvényes az idövel való spórolásra is, ha valaki a munkából fáradtan hazanmegy, és a fözés MELLETT még az egyéb házimunkákat is el kell, hogy végezze, annak se ideje, se kedve több órát csak a fözéssel tölteni.
A kérdezö tényleg inkább tanuljom meg saját maga fözni (a megadott anyagi kereteken belül), egyrészt akkor rájön, hogy MIRE elég a pénz, másrészt meg az ö ideje megy el ezzel. Az viszont mindenképpen hasznára válik, ha tud fözni - meg utána jobban meg is becsüli a másik munkáját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!