Minek erőlteti a sütést a nagyi ha már ehetetlen amit csinál?
A férjem nagyanyja minden évben karácsonykor erőlteti a sütést, ellenben ehetetlen dolgokat készít.
Az idei termése lett nyers pogácsa, odaégetett zserbó ami borzalmasan fullasztó és ízetlen, valami krémes süti aminek konkrétan csak margarin íze és állaga van és linzer ami kemény és ízetlen.
De minden évben ez van. Inkább csinálna egyet amit elkészít viszonylag jól.
És anyóssal csomagoltatja a sütiket mindenkinek. Én már idén mondtam, hogy köszi nem kérünk mert sok süti van otthon és azokat esszük meg. De hiába mondtam, csak a táskába került, itthon meg a kukába.
Pedig a férjem nem rest, mondta már 3-4 éve is a nagyanyjának, hogy ne süssön mert ez nem mondható jónak egyáltalán.
Mert nem fogja fel. Egyszerű gondolkododású öreg nő, aki abban nőtt fel, hogy 5féle sütit KELL sütni és szétosztani, azt gondolja csak illendőségből viszakoztok, ő ezzel fejezi ki a szeretetét, mert ebben szocializálódott.
Az öregek még nem abban nőttek fel, hogy tiszteletben tartsák mások kérését, a nemet. Agyilag se százas már gondolom, hidd el, hogy egyszerűen fel sem fogja.
A nagyi igazából nem kér segítséget. Anyósom már párszor felajánlotta neki.
De hát tudja, hogy mindenki süt otthon magának.
"Normálisan is meg lehet az iylet oldani, pl a nagyi, segitek neked sütni, vagy nagyi, idén megsutnem én azt a zserbót, amit te szoktál, ha ide adod a receptet, hogy ne kelljen annyit vesződnöd"
A francokat. Az ilyennel nem oldasz meg semmit, a nagyi ezt nem akarja, hogy valaki segítsen neki, ő maga akarja megsütni az 5féle sütit, mert ettől érzi magát fontosnak, nincs is más öröme már. Biztos nem fog kérni a segítségből.
Az egyetlen mód, ahogy tényleg le lehet allítani, ha közlik, hogy nem visznek sütit, mert elmondták, hogy nem kérnek. Akkor lesz majd sírás, de mashogy ugyse fogja fel.
4
Jaja, igazad van. Nyilván komoly fizikai fájdalmat okoz a kerdezonek pár extra süti, amit a nyolcvanas nagyi szeretetből készít. Igazad van, közölni kell, hogy nem kell, akkor legalább a nagyi is szenved majd. Nyilván megerdemli, pláne így, hogy nagy eséllyel elég kevés karácsony áll még előtte.
Nyilván nem okoz fizikai fájdalmat elhozni a sütit és be dobni a kukába.
De inkább sütne egyet ami jól sikerül mint ötöt ami mind szar.
Élvezi. Nekem társasjáték van amiben béna vagyok de imádom.
Hagyjátok had élvezze
Ugyanez van nálunk is.
Kedveskedni akar de már nem megy úgy mint régen.
Megesszük hogy ne sértsük még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!