A majonézt ízesítik,cukor, citromlé,só,fehér bors,fehér bor de ez hanyagolható és ízlés szerint tejföl.
Alap majonéz csak tojássárgája,mustár olaj.só
A majonéz tojásból és olajból készül, kis mustár, só és citromlé kell bele. Ezeket addig habosítod, amíg a tojás emulzió felveszi az olajat.
A tartármártás változó, külföldön majonéz alapú, idehaza tejföl megy bele. Illetve szokott lenni benne kapri bogyó, csemege uborka, kapor és/vagy tárkony.
Itt pl nincs benne tejföl.
A Wikipedia szerint sincs.
Ez meg a magyarosított verzió
A nagyipari szósz amit veszel, az meg mindkettõ tök más alapanyagot tartalmaz
5
A tejföl nélküli mártások (a két felső link) inkább Remoulade mártások.
A tejfölt kevés helyen használják a világon, és biztos lehetsz benne, ha Magyarországon bárhol tartár mártást kérsz, akkor abban lesz tejföl.
6, Az igazi, autentikus tartármártás egy francia recept, az erdetiben nincs tejföl.
Nálunk nagyon felkapták, mint látod a nemzetközi wikipédia is külön említi Magyarországot. Igen, itthon tesznek bele tejfölt, de külföldön, az eredetibe nem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!