A Burger King -ben kapható sajtburger húspogácsáján látszódnak a sütőrács nyomok,fekete csíkok.Ezek a fekete égett darabok mennyire károsak? A Mc Donald's sajtburger húspogácsáján kevesebb fekete odaégés van nem? Melyik az egészségesebb?
:D)))
Volt szerencsém élőben is ilyen "elméleti szakemberhez" egy baráti összejövetelen.
Én két 4 fős családot lakattam jól, amíg az a nyomi az első szelet kenyerét akarta megcsepegtetni szalonnazsírral, a teljesen alkalmatlan parázs fölött. :D
A gyerekek már rég a kutyákkal játszottak, a csajok elmentek kaland túrára, mi meg félrészegen lövöldöztünk célba légpuskával, az a szerencsétlen hülye meg még mindig a parazsával szenvedett! :D
De már csak büszkeségből se rakott tüzet, mert "ő majd azt tudja" :D
Hát, oké... nem mi éheztünk, meg nem mi unatkoztunk, úgyhogy leszartuk.
Néha nézegettük, mint egy állatkerti csimpánzt, hogy milyen hülye... :D
Amúgy meg-
az megvan, hogy szalonnát sütni, nyárson, azt füstölt szalonnából kell?
A füstölésnek megvan a lényege? Egy tökéletlen égés, aminek a füstje csírátlanítja a terméket, mert a mikrobák számára mérgező a füst.
Egy szalonna, hideg füstben, szakaszosan füstölve, egy hétig is lóghat a füstben!
És akkor te a tökéletesen égő lángon aggódsz, ami olyan tisztán ég, hogy a füsthöz képest, szinte nincs égéstermék, ami a szalonnával érintkezik, és 10-15 perc alatt kész. :D
Na ez pont olyan, mint az alap kérdés!
A csíkokon aggódsz egy gyorsétteremben, ahol extrém módon végsőkig feldolgozott élelmiszerekből, és mesterséges adalékanyagok tucatjaiból állnak az ételek! :D
Hát, ne haragudj, nagyon nem értesz ehhez a kajás témához.
Becsülöm, hogy próbálnál odafigyelni, mi jobb, mi rosszabb, csak nem vagy tisztában a nagyságrendekkel.
Pitiáner szarokon aggódsz, az igazán nagy volumenű, nagyságrendekkel nagyobb jelentőségű dolgok mellett meg elmész.
Akkor engem jól becsaptak gyerekkoromban, mert már akkor mondták, hogy parázson kell sütni a szalonnát, nem lángon.
"És akkor te a tökéletesen égő lángon aggódsz, ami olyan tisztán ég, hogy a füsthöz képest, szinte nincs égéstermék, ami a szalonnával érintkezik, és 10-15 perc alatt kész."
Füstölt szalonnán,kolbászon nem látni fekete égésterméket.Ha lánggal égeted a szalonnát akkor igen.
Hát nem tudom,még mindig nem vagyok meggyőzve a feketére égetett szalonna- vagy marhahús felületek egészségességével kapcsolatban, remélem mások is hozzászólnak, és meggyőznek hogy igenis egészséges a feketére égetett húsfelület fogyasztása.
Találtam egy szalonnasütésről szóló videot:
https://www.youtube.com/watch?v=gUTQszxMo9k&t=234s
"Bevagdaljuk sütés előtt, vagy sütés közben vagdaljuk be, mind a kettő módszer működik és mind a kettőnek a lényege hogy ne tűzbe tartsuk,tehát ne kormoljuk meg a szalonnánkat hanem idő kell ennek a dolognak."
"A szalonnasütés nem egy ideges szakma, ehhez idő kell."
"Éhes ember ne fogjon neki szalonnát sütni, mert abból jó nem fog
kisülni."
"mint ezt a mondás is tartja,csak óvatosan,nyugodtan"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!