Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A Burger King -ben kapható...

A Burger King -ben kapható sajtburger húspogácsáján látszódnak a sütőrács nyomok,fekete csíkok.Ezek a fekete égett darabok mennyire károsak? A Mc Donald's sajtburger húspogácsáján kevesebb fekete odaégés van nem? Melyik az egészségesebb?

Figyelt kérdés

okt. 27. 18:50
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Te langon sutsz szalonnat?!
nov. 17. 20:42
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
...nyilván- sok száz millió emberhez hasonlóan, akik nem bohóckodni akarnak, hanem enni!
nov. 17. 20:53
 13/17 A kérdező kommentje:
Mások is szóljanak hozzá, parázson vagy lángon kell szalonnát sütni?
nov. 18. 04:41
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

:D)))

Volt szerencsém élőben is ilyen "elméleti szakemberhez" egy baráti összejövetelen.

Én két 4 fős családot lakattam jól, amíg az a nyomi az első szelet kenyerét akarta megcsepegtetni szalonnazsírral, a teljesen alkalmatlan parázs fölött. :D

A gyerekek már rég a kutyákkal játszottak, a csajok elmentek kaland túrára, mi meg félrészegen lövöldöztünk célba légpuskával, az a szerencsétlen hülye meg még mindig a parazsával szenvedett! :D

De már csak büszkeségből se rakott tüzet, mert "ő majd azt tudja" :D

Hát, oké... nem mi éheztünk, meg nem mi unatkoztunk, úgyhogy leszartuk.

Néha nézegettük, mint egy állatkerti csimpánzt, hogy milyen hülye... :D

Amúgy meg-

az megvan, hogy szalonnát sütni, nyárson, azt füstölt szalonnából kell?

A füstölésnek megvan a lényege? Egy tökéletlen égés, aminek a füstje csírátlanítja a terméket, mert a mikrobák számára mérgező a füst.

Egy szalonna, hideg füstben, szakaszosan füstölve, egy hétig is lóghat a füstben!

És akkor te a tökéletesen égő lángon aggódsz, ami olyan tisztán ég, hogy a füsthöz képest, szinte nincs égéstermék, ami a szalonnával érintkezik, és 10-15 perc alatt kész. :D

Na ez pont olyan, mint az alap kérdés!

A csíkokon aggódsz egy gyorsétteremben, ahol extrém módon végsőkig feldolgozott élelmiszerekből, és mesterséges adalékanyagok tucatjaiból állnak az ételek! :D

Hát, ne haragudj, nagyon nem értesz ehhez a kajás témához.

Becsülöm, hogy próbálnál odafigyelni, mi jobb, mi rosszabb, csak nem vagy tisztában a nagyságrendekkel.

Pitiáner szarokon aggódsz, az igazán nagy volumenű, nagyságrendekkel nagyobb jelentőségű dolgok mellett meg elmész.

nov. 18. 08:11
 15/17 A kérdező kommentje:

Akkor engem jól becsaptak gyerekkoromban, mert már akkor mondták, hogy parázson kell sütni a szalonnát, nem lángon.

"És akkor te a tökéletesen égő lángon aggódsz, ami olyan tisztán ég, hogy a füsthöz képest, szinte nincs égéstermék, ami a szalonnával érintkezik, és 10-15 perc alatt kész."

Füstölt szalonnán,kolbászon nem látni fekete égésterméket.Ha lánggal égeted a szalonnát akkor igen.

Hát nem tudom,még mindig nem vagyok meggyőzve a feketére égetett szalonna- vagy marhahús felületek egészségességével kapcsolatban, remélem mások is hozzászólnak, és meggyőznek hogy igenis egészséges a feketére égetett húsfelület fogyasztása.

nov. 18. 08:28
 16/17 A kérdező kommentje:

Találtam egy szalonnasütésről szóló videot:

https://www.youtube.com/watch?v=gUTQszxMo9k&t=234s

"Bevagdaljuk sütés előtt, vagy sütés közben vagdaljuk be, mind a kettő módszer működik és mind a kettőnek a lényege hogy ne tűzbe tartsuk,tehát ne kormoljuk meg a szalonnánkat hanem idő kell ennek a dolognak."

"A szalonnasütés nem egy ideges szakma, ehhez idő kell."

"Éhes ember ne fogjon neki szalonnát sütni, mert abból jó nem fog

kisülni."

"mint ezt a mondás is tartja,csak óvatosan,nyugodtan"

nov. 19. 12:07
 17/17 anonim ***** válasza:
A videóban tűzben süti a szalonnát, nem parázson.
nov. 19. 15:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!