Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Emésztés helyreállítását...

Emésztés helyreállítását segítő ételek?

Figyelt kérdés

Az elmúlt fél évben kicsit kevésbé figyeltem oda a rendszeres evésre, mert nem igazán szoktam éhes lenni.

Most kezdem érezni, hogy kicsit rosszabb a gyomrom, mint amilyennek kéne lenni.

Már kerestem dietetikust, de hozza csak egy hónap múlva tudok menni, addig viszont keresnék olyan ételeket, amik segítenek az emésztés helyreállításában.

szept. 11. 08:10
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
17%
pacalpörkült, az majd kipucol
szept. 11. 08:17
 2/11 A kérdező kommentje:
Normális válaszokat, légyszíves!
szept. 11. 08:30
 3/11 anonim ***** válasza:
19%
Nyers zöldség és gyümölcs vegyesen, napi fél kg.
szept. 11. 08:47
 4/11 anonim ***** válasza:
94%
Élőflórás joghurt, kefir.
szept. 11. 08:54
 5/11 anonim ***** válasza:
89%

Kímélő étrend. A sok zöldség és gyümölcs pont nem fog jót tenni. Olyan puffadt leszel . . . De persze kell enni, csak nem kell végletekbe csapni, hogy csak azt eszel.

Egyél változatosan mindenféle típusú ételt. A "felesleges" dolgokat kerüld, üdítő, édesség, gyorskaja, félkész, kész mirelit kaját, feldolgozott húskészítmények, szalámik.

szept. 11. 09:04
 6/11 anonim ***** válasza:
75%
Fermentált ételek segíthetnek, zöldségek inkább párolva, mint nyersen.
szept. 11. 09:24
 7/11 anonim ***** válasza:
43%

Alacsony fodmap diéta.

Hasonló a problémánk, nekem ezt javasolták. Regenerálja a bélflórát, növeszti a jó bacikat

szept. 11. 09:30
 8/11 anonim ***** válasza:
81%
Fermentált zöldségek. Ezek közül a savanyúkáposzta a legismertebb. Illetve élőflórás tejtermékek
szept. 11. 10:38
 9/11 anonim ***** válasza:
75%

Napi egy alma tényleg sokat tud segíteni, ha az orvost nem is tartja távol.

Hirtelen nulla rostról ilyen kvázi gyümölcs és zöldség diétára tényleg nem érdemes átállni. Rövidtávon legalább annyit árthat, mint amennyit használ.

Napi egy közepes vagy nagy alma, vagy azzal nagyjából megegyező mennyiségű egyéb zöldség, gyümölcs viszont tényleg fontos, hasznos az emésztés szempontjából.

szept. 11. 18:58
 10/11 anonim ***** válasza:

Joghurt, kefir, és fermentált kaják.

Probiotikum kúra is jó kiegészítésnek, én most csinálok egy ProGastro 825 kúrát 3 hónapig.

szept. 11. 23:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!