Élesztős kenyérrel is lehet kovászos uborkát készíteni?
Sajnos nincs itthon kovászos kenyerem, a kovász készítéssel is csak mostanában kezdtem el bajlódni, ismerkedni, eddig még nem nagyon sikerült.
A vásárolt kovászos kenyér most nem opció, az élesztősre kérdeztem rá, a kovász készítését is ki szeretném tanulni.
Nem kapott napfényt csak meleget, az uborka egészséges, szép zöld volt, de helyenként magos.
Szerinted hogy lehetne megmenteni?
Kirakom a most cirka 26-27 fokra!
Hány napig maradjon ott?
Krumpli van benne meg sós-korianderes-kapros víz!
Be fog savanyodni?
El fogja venni a kesernyés, kissé poshadtabb ízt?
Nem tudom mitől lett kesernyés, én a túl sok babérlevélre tippelek, de az is lehet hogy a gyenge kovászos kenyér kavart be, lehet hogy az kölcsönzött neki némi poshadtabb ízt is, mert amúgy mindent a rendje-módja szerint csináltam.
A múltkorihoz bolti kovászos kenyeret használtam, abban volt fekete bors és mustármag is, az nagyon finom lett!
Általában előre megcsinálom a sós-fűszeres levet, kihűtöm langyosra és azzal öntöm fel. Az előző 5 napig ért.
Szódabikarbóna az van itthon. Abból mennyit? (5 litereshez)
De akkor alapvetően a melegre esküszöl, ha jól értettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!