7-8 napos kovászt tudok csinálni etetés nélkül?
Úgy gondoltam hogy csak hagyom érlelni 7-8 napon keresztül a melegben egy befőttesüvegben kis tányérral lefedve.
Elég rosszul sikerültek a kovászaim így megelégeltem a dolgot.
Úgyis az a lényeg hogy némi levegőt kapjon és megérjen.
Gondoltam kipróbálom, amúgy is kísérletező alkat vagyok.
És a liszt-víz arány nem 1:1, hanem 2:1, tehát 2 evőkanál liszthez adok 1 evőkanál vizet és ezt hagyom állni.
Azt hallottam hogy jobb sűrűre csinálni mert így nem vizesedik meg a teteje.
Ha sikerül akkor egy kiló kenyeret sütök belőle, arra elég lesz.
Szerintetek fog sikerülni?
Elhasználta az összes tápanyagot, éhezik.
Ebből így SEMMI nem lesz.
Volt a tetején egy 2 milliméternyi víz, azt leöntöttem, de a szaga változatlanul ragasztós. Nem bántóan ragasztós, inkább olyan közepes.
A buborékok is eltűntek.
Meg lehetne még menteni, vagy kiöntsem így a 7. napon?
Leírtuk mit és hogy csinálj. Megspóroltunk neked csomó utánajárást, pötyögtünk egy csomót.
Nem hallgattál ránk.
Innen magadra vagy maradva
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!