Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » 7-8 napos kovászt tudok...

7-8 napos kovászt tudok csinálni etetés nélkül?

Figyelt kérdés

Úgy gondoltam hogy csak hagyom érlelni 7-8 napon keresztül a melegben egy befőttesüvegben kis tányérral lefedve.

Elég rosszul sikerültek a kovászaim így megelégeltem a dolgot.

Úgyis az a lényeg hogy némi levegőt kapjon és megérjen.

Gondoltam kipróbálom, amúgy is kísérletező alkat vagyok.

És a liszt-víz arány nem 1:1, hanem 2:1, tehát 2 evőkanál liszthez adok 1 evőkanál vizet és ezt hagyom állni.

Azt hallottam hogy jobb sűrűre csinálni mert így nem vizesedik meg a teteje.

Ha sikerül akkor egy kiló kenyeret sütök belőle, arra elég lesz.


Szerintetek fog sikerülni?



szept. 2. 05:52
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:

Így értettem hogy 30 g liszttel és 30 ml vízzel megeteted, majd 24 óra múlva ebből a kovász(mag)ból veszel ki 30 g-t és azt eteted meg 30 g liszttel, 30 ml vízzel egy másik üvegben.


Tehát jól elmosod! Mert valaki azt mondja hogy nem muszáj jól elmosni, elég alaposan kiöblíteni.


Igen, a hideg víz valószínűleg lassítja, de állítólag jobban meg is ecetesíti.


Mint ahogy általában langyos vizet szoktak javasolni, a forró meg megöli, pont úgy mint az élesztőnél.


Én azt hallottam hogy 200 g/20 dkg kovász kell 1 kg kenyérhez, ami kb. 13 evőkanálnyi mennyiség.

szept. 2. 22:59
 12/28 A kérdező kommentje:

Erről mi a véleményetek?


https://www.youtube.com/watch?v=CKj-ZsvUCdk

szept. 2. 23:00
 13/28 anonim ***** válasza:
Etetni kell, különben a vadélesztőgombák éhenhalnak. Viccen kívül.
szept. 3. 08:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/28 anonim ***** válasza:
Nem fogok 11 percet vegignezni de valszeg jo
szept. 3. 09:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/28 A kérdező kommentje:

Hoppá!


https://www.youtube.com/watch?v=TrukO9VXQZo


Mondjuk itt kefírrel is dolgozik.

szept. 3. 23:20
 16/28 A kérdező kommentje:
szept. 3. 23:48
 17/28 A kérdező kommentje:

3. napja megy a kovászom a 30 fokos melegben.


1 kg kenyérre való liszt és víz van összekeverve 2:1-es arányban, tehát jó sűrű.


Úgy hagytam, nem bolygattam, befőttesüvegben van letakarva kistányérral.


Eddig úgy néz ki hogy bírja, nincs kellemetlen szaga, buborékosodik és feljön! 🫢🤗


Hát nagyon meg vagyok lepődve!


Kíváncsian várom hogy mi lesz belőle! 😶

szept. 4. 23:18
 18/28 anonim ***** válasza:
🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
szept. 5. 06:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/28 anonim ***** válasza:
Megmondom mi lesz belőle: penész
szept. 5. 06:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/28 A kérdező kommentje:

5. napon vagyok, most hígabb, össze van esve és van egy ilyen enyhén ragasztós illata, viszont a teteje még egy kicsit buborékos.


Ez mennyire helyénvaló?


Lesz ebből még kovászos kenyér vagy ez már a vége felé járja?

szept. 6. 22:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!