Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Friss víz sokkal egészségesebb...

Friss víz sokkal egészségesebb, mint az állott?

Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy itt van az asztalomon egy üveg csapvíz, egy hete töltöttem. Jobban járok ha kimegyek és töltök helyette friss vizet, vagy nem-oszt-nem-szoroz? Biztos vannak a vízben olyan agyagok, amik idővel elillannak belőle vagy lebomlanak vagy valami... vagy tévedek? Szaga nincsen, úgyhogy elvileg nincsenek benne bomlástermékek, de az a víz amit egy hete töltöttem teljesen ugyanolyan, mint a friss? (hiszen az ember meg se tudja különböztetni ha nem tudja pontosan hogy melyik a régi, nem)?
2010. nov. 2. 18:11
 1/4 anonim válasza:
21%
Idd csak meg nyugodtan-ilyen lusta emberért nem kár!!Ha megittad legföljebb bepótolod azokat az utakat amit a viz frissre cserélésével megspóroltál--szóval fo.ni fogsz mint a Murányi kutyája!!
2010. nov. 2. 18:22
 2/4 A kérdező kommentje:

Nem lustaságból kérdezem, hanem mert NEM AKAROK VIZET PAZAROLNI (természetesen ez nem juthat mindenkinek eszébe, hiszen ez Magyarország). Másik meg hogy eddig se fostam tőle, ezért gondoltam, hogy biokémiailag talán nincs is különbség.

...esetleg van Valaki aki ért is hozzá? :)

2010. nov. 2. 21:27
 3/4 anonim válasza:

A látszólag tiszta vizben is vannak bacik,amik ha hosszabb ideig viszonylag szabad térben vannak akkor kóros és káros mértékben elszaporodnak.Ezért fertőtlenitik a vizvezetékrendszereket is rendszeresen.

Kétnaposnál régebbit nem tanácsos meginni mégha hűtőben volt még akkor sem.

A viztakarékossági duma rosszduma,de gondolom csak vicceltél!!

Ha hozzáértő válaszát várod akkor miért nem kozultálsz mikrobiológussal,?Ő részletesebben föltudna homályositani.

2010. nov. 2. 22:43
 4/4 A kérdező kommentje:

Azért, mert nem tudok hirtelen előhúzni a zsebemből egy mikrobiológust. :) Nincsenek fennt MSN-en se. :(

De ez a válasz amúgy megfelelően szakszerű volt, úgyhogy most nincs is igazán szükség mikrobiológusra. :)

2010. nov. 3. 06:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!