Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Akik jól laknak a zabkásától,a...

Akik jól laknak a zabkásától,azok mivel,illetve hogy csinálják?

Figyelt kérdés

Én 3 deci tejből+4 ek darált zabpehelyből csinálom, bele pl egy banán, 1 barack,fahéj,néha mazsola de kb egy óra múlva éhes leszek tőle,pedig nagy adagnak nêz ki és mindenhol azt olvasom hú de laktat reggelire.

160cm/70 kg :( fogyás lenne a cêlom,nyilván nem csak ezzel

aug. 25. 13:44
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

40-50 g zabpelyhet főzök fel 250 ml tejben, én sóval és borssal szeretem, rakok rá buggyantott tojást meg általában zöldhagymát, de lehet cifrázni más feltétel is pl. Paprika, paradicsom, retek, avokadó, pirított bacon szalonna, stb.

Szóval ne csak az édes változatban gondolkodj.

aug. 25. 16:46
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Én soha nem főzöm meg.
aug. 25. 17:22
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Ilyenkor nyáron egy kispoharas joghurt, annyi zab, amennyit felvesz (kb két evőkanál lehet, de függ a joghurt méretétől és sűrűségétől), ezt állni hagyom, amíg megpuhul a zab (a finomra tört pelyhet szoktam venni). Esetleg friss gyümölcs rá, kb egy öszibarack mennyiségben. Ez délig elég szokott lenni, ilyen melegben nincs nagy étvágyam.

Ha megfőzöm, akkor egy bögre tejhez 4 púpos evőkanál zabot használok. Cukrot nem teszek bele, mert lekvárral szeretem. Esetleg reszelt alma megy bele a végén (de akkor lekvár helyett fahéj kerül a tetejére), de ettem már mandulával-körtével-fügelekvárral is, ezt nagyon tudom ajánlani. Ez is ebédig elég. Akkor is, ha nem dolgozni megyek, hanem túrázni.

Persze megéhezek egy pár óra múlva, de sosem annyira, hogy ebédig ki ne bírnám. Ha szalámis kenyeret reggelizek, azután hamarabb éhes vagyok, ha meg valami édes péksütit, akkor kb egy óra múlva. Pedig ez mind nagyrészt szénhidrát, csak másmilyen, illetve más sebességgel eszem. Minél gyorsabban eszem, annál rövidebb ideig vagyok jóllakott, mindegy mekkora adagot lapátoltam be. És minél édesebb, annál kisebb adagot tudok megenni, ha gyorsan megemeli a vércukorszintem. Sajnos reggel sietni kell kicsit, azért igyekszem tartalmas ételt enni, nem túl édeset. A tojás és a zabkása vált be legjobban.

aug. 25. 17:53
 14/16 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm! Mindenkinek megy a zöld pipa! :)

2 hónapja csinálom, napi egy órát bicózok,elhagytam a fehér kenyeret,cukrot. Sok zöldséget,gyümölcsöt eszek. Vizet amúgy is sokat iszom. Nem eszek csoki,üdítő,péksüti,stb....de valahogy ha péksütit ettem jobban laktatott. Most napi 4-5 étkezésnél folyton éhes vagyok és ingerült. Eddig csak 3kg ot sikerült fogynom,de folyton fel vagyok fújódva,de közben éhes vagyok. Ezért voltam elkeseredve . De télleg megpróbálom,hogy ne csak édes verzióban gondolkodjak.

aug. 25. 18:42
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Az baj, ha folyamatosan éhes vagy, mert az előbb-utóbb nassoláshoz vezet, az meg kontraproduktív. Figyelj oda az arányokra, ne vonj meg magadtól teljesen mindent, amit szeretsz. A felfúvódás a sok zöldségtől van, főleg, ha nyersen eszed. Idővel hozzászoksz. Amúgy az egészséges étkezés plusz sport az ilyen lassú módszer, a 3 kiló is szép eredmény ennyi idő alatt! Ne legyenek irreális elvárásaid magad felé.
aug. 25. 19:32
 16/16 A kérdező kommentje:

Igen,sajnos kevés kalóriát viszek be,azért is nassoltam már 3x :/ ezen probalnek valtoztatni!

Sokmindent egyszerre megvontam,teljesen a kenyeret is, puffasztott rizsre csereltem de egyaltalan nem laktat. Most probaltam beiktatni minden reggelre csak 1db teljes kiőrlésű kiflit. Igen,sajnos majdnem mindig nyersen eszem a zöldségeket és az puffaszt,remelem hozzaszokok. De az emésztésem sokkal jobb lett azóta! Köszönöm szépen! :) inkabb lassan,csak menjen le. Csak az kavart meg,hogy régen gyorsabban tudtam fogyni,igaz akkor csak 60kg rol ment le 52 re

Es en voltam a hibas hogy abbahagytam!

aug. 26. 10:57
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!