A mikrohullámú sütő feltalálása előtt, hogyan melegített az ember ételt?
Ez komoly?
Szerinted a gáz-, vagy villanytűzhely mit csinál?
Jobban "visszamenve" tábortűznél sütögettél már?
#6
Amúgy meglepően modern konyha volt Mátyás visegrádi rezidenciáján. :D
Régen a leveses ételeket tüzhelyen, kis lángon melegítették, a lé nélkülieket vagy vízzel telt lábosba állították edényestől és úgy melegítették lassan, hogy ne égjen le, vagy a meleg sütőbe tették, úgy a teteje megsült kicsit, mire az egész felmelegedett. Adott esetben a sürü ételelhez pici vizet öntöttek, hogy ne száradjon ki.
Mindegyik módszer esetében figyelni kellett, hogy ne égjen meg, ne kapjon oda, ne tünjön el a leve és a legtöbbnél erősen érezni lehetett, hogy melegített, nem friss.
4-es: a mikróhullámú sütő nem egészségtelen, nem árt senkinek, nem veszélyes, semmi mást nem csinál, mint a normál tüzhely vagy sütő, csak jobb a hatásfoka. Elég siralmas, hogy a 21. században van még annyira buta ember, aki nem tudja ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!