Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Használtok még otthon mikróhul...

Használtok még otthon mikróhullámú sütőt? Ha igen, mire és milyen gyakran? Olyan, mintha egy időben divatcikk lett volna, aztán elterjedt a tévhit, hogy rákot okoz, azóta meg kevés ember használja. Mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés

2018. szept. 3. 16:18
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

csak azok hiszik el, hogy rákot okoz, akik nem értenek hozzá, elhisznek mindent amit a tv-ben látnak és nincs elég intelligenciájuk, hogy saját véleményük legyen.

Szerintem mindenki használ mikrót

2018. szept. 3. 16:22
 2/11 anonim ***** válasza:
Mi nem használunk mikrót és nem is tervezünk venni. Nem lenne kihasználva. Étel nagyon ritkán marad több napra, ha marad is, azt is a tűzhelyen vagy a sütőben melegítem át. Tejet is a tűzhelyen melegítem meg. Mikróban elkészítendő kajákat meg sose szoktunk enni.
2018. szept. 3. 16:26
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem okoz rákot. Szívesen tartok előadást a sötét embereknek, akik nem értik a különbséget a mikrohullám és az ionizáló sugárzás között.

Igen, van mikrónk. Anyum sokszor nagy adagot főz hétvégén, és 2-3 napig eszünk belőle. Melegítésre, de sütésre is használtam már.

2018. szept. 3. 16:32
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Naponta használjuk, legalább 25 éve.
2018. szept. 3. 16:40
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Itthon szinte egyáltalán nem használom, jobban szeretek tűzhelyen melegíteni, de ennek semmi köze a "rák okozáshoz". 😋

Munkahelyen minden nap, mikor az ebédet melegítem.

2018. szept. 3. 16:43
 6/11 anonim ***** válasza:

Használom. Elég nehéz volna nélküle az élet.

Azok száma pedig, akik szerint rákot okoz nagyon alacsony.

2018. szept. 3. 16:46
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Meglepett a kérdés, azt hittem, feltaláltak valami modernebbet a mikrónál, és az összes ismerősöm meg én vagyunk lemaradva, hogy nem ismerjük :D
2018. szept. 3. 16:54
 8/11 anonim ***** válasza:

napi szinten használjuk ételmelegítésre, vagy teához vizet melegítek benne. néha mikrossütit is készítek, mert egyszerű és hamar megvan.

sokkal kényelmesebb egy tányérnyi adagot megmelegyteni, mint lábost felrakni, akkor mire átmelegedik az edény, utána merek belőle , a maradékot nem lehet a hűtőbe visszarakni, mert még meleg az edény, de ha meríteni akarok belőle, akkor a kaja már lehet, hogy már kicsit kihűlt.

Szerintem a mikro semmivel se károsabb, mint az tűzhelyen leégetett étel.

2018. szept. 3. 16:55
 9/11 anonim ***** válasza:
Használom naponta. Melegítésre, más funkcióját eddig nem találtam, de ezek szerint van, ha megkérdezted, hogy mire.
2018. szept. 3. 20:59
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Mi is naponta használjuk, mert anya mindig több napra főz, mikróban pedig egyszerűbb megmelegíteni fél perc alatt egy adag kaját, mintha tűzhelyen melegíteném. De pl. szoktam magamnak itthon cukorgyantát csinálni, azt is mikróban olvasztom meg, kb. 20-30 mp alatt elolvad, míg a tűzhelyre fel se tudok rakni befőttesüveget (ugyanis abban tárolom), az meg egy órahossza lenne, amíg belekaparom valami tűzhelyen melegíthető edénykébe, aztán még ott felolvasztom.
2018. szept. 3. 21:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!