Velőscsontot hogyan kell kikészíteni ha a végeredmény az hogy ékszer lesz belőle?
Alaposan ki kell főzni, az biztos. A velőt vedd ki belőle, miután az megfőtt, kár volna elpazarolni. Utána tiszta vízben főzd tovább, érdemes többször cserélni a főzővizet, különben olyan lesz, mint a levesben főtt csont. Kifőzés után lehet, hogy valahogy fertőtleníteni is kell, de ezt csak tippelem. Annyi bizonyos, hogy minden húst, inat, eret, stb. el kell távolítani (ezért is érdemes nagyon sokáig főzni, hogy könnyen leváljon). Meg persze a további megmunkálás előtt hagyni kell alaposan kiszáradni.
Amúgy milyen ékszert akarsz csinálni belőle? Kíváncsi lettem.
Karikára akarom szeletelő es és nyakláncot. De a sok főzéstől nem lesz puha vagy legalábbis puhább? Én inkább sütném vagy akár nyersen készíteném ki valahogyan.
Természetesen egy főzés lenne mert a velőt megenném.
Nem tudom, én nem szeretem a velőt, így nem szoktam velős csontot tenni a levesbe.
Sterilizálni kell, nyersen nem lesz jó. Alaposan mosd meg főzés után, akár kefével súrolva. Gondolom ha szépen lecsiszolod, esetleg epoxival, vagy uv-re száradó lakkal bevonod, akkor működhet.
Nekem csak egy hajtűfélém van csontból, de azt nem én csináltam, hanem úgy kaptam, akitől kaptam, az meg kézművestől vette. Esetleg neten nézz utána, hátha találsz valakit, aki ilyeneket készít (vásárokon szoktam látni, fésűt, meg hajcsatot, késnyeleket, ilyesmiket árulnak).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!