Aki használ Dolce Gusto kávéfőzőt, más is túl vizesnek érzi a végeredményt?
Videók és a dobozon található ábra alapján főzöm le a kávét/chocochino-t/latte-t a Dolce Gusto Oblommal, mégis túl vizes a végeredmény. Előtte nem kávéztam túl sokszor életem során, de mikor mégis a kezembe került egy csésze fekete, a kanál megállt benne és ugye azt könyveltem el alap érzésnek. Ez viszont olyan, mint a pocsolyavíz (cortado még elmegy, de például egy chocochino közel sem finom). Mit ronthatok el? Más is tapasztalt hasonlót?
Más kérdés: a tejszínes kapszulákat lehet 30 fokos hőmérsékleten tárolni? Ilyenkor mifelénk brutál meleg van és max a hűtőbe tudnám ezen kívül rakni, de azzal gondolom nem sok jót érnék el?!
Mi a konyhában vagy a kamrában tároljuk a kapszulákat, mondjuk ott tuti nem 30 fokos hőmérséklet van.
Szerintem ne hasonlítsd az "igazi" kávéhoz, közel sem olyan, mondjuk nekem az a bajom vele, hogy túl édes. Egyszer volt nagyon víz íze, akkor hidegen akartam lefőzni, nem tudom miért nem sikerült, de a melegnél nem tapasztaltam ilyet.
Érdemes kipróbálni más ízeket is, hátha pont ezekkel van baj.
Csak van valami hűvösebb rész, ahol tárolhatnád a kapszulát
Nekünk nem Oblo van, hanem a legkisebb kutyaalakú, szerintem nincs velük gond. Pont a napokban kóstoltam a chocochinot és nekem bejött. Mennyit főzöl le egy kapszulából (a miénknél nem automatikus, nem tudom a tiednél hogy van)?
A tejszínes kapszulában csak tejpor van, nem hiszem hogy aggódnod kéne.
Én is ugyanezt tapasztatalom kedves kérdező. Nekem is nagyon víz ízű. Én egy átlagos pohár capuccinot porból elkészítve is tömény 2 dl tejjel készítek el :D
Én úgy szoktam, hogy a pohár aljára töltök be előre fél-1 dl tejet meg édesítő tablettát is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!