A kenyér elég egyszerű ételnek tűnik, de mégis az emberiség talán legnépszerűbb ennivalója, amelyet globálisan forgalmaznak, és az ókortól fogva sütik. Mi okozza a népszerűségét?
Figyelt kérdés
máj. 21. 08:52
11/13 anonim válasza:
Mert a magot az emberek nem tudják magában megemészteni.
Minden más alap termény meg Amerikából van. Krumpli, ameriaki. A rizs, és a tészta ázsiai. Képzeld csak el milyen volt az asztal ezek nélkül.
Ami itt volt nagy mennyiségben az a búza. Pláne, hogy ez el is áll, még úgy is, ha nincs fagyasztó, nincs füstölve, sózva
Ezzel kellett valamit kezdeni.
Vagy kása lesz belõle vagy lisztet kell õrölni. A lisztbõl meg valami kenyérféle.
Sokféle kenyér van, édes, sós, száraz keksz, lapos kenyér, élsztõs, kovászos.
12/13 anonim válasza:
Eredetileg volt gabona, ami úgy nem ehetö. Ezért megörölték és valamiféle kenyeret készítettek belöle.
Mivel ez így ehetö volt, a legtöbbször meg más nem volt, ezért nem az számított, hogy unalmas vagy sem, hanem hogy nem haltak éhen.
13/13 anonim válasza:
Sok helyen nem termett más nagyobb mennyiségben, csak búza, főleg a kukorica 500 évvel ezelőtti megjelenése előtt. A hús sokak számára luxus volt. Mégis mit kellett volna enniük? Most már általában nem főétel, de finom, ezért népszerű. Amit csak kényszerből ettek, az nyilván nem az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!