Ez mennyive egeszseges / vitamindus?
Sziasztok.
17 vagyok, es nem vagyok meg olyan tuti szakacs...anyumek elutaztak hosszu hetvegere kettesben, szoval egyedül lathatom el magamat.
holnap levest szeretnek fözni.
Arra gondoltam, van csomo fagyasztott zöldsegünk itthon.
egy zacsko fazekba
leveskocka, bors, baberlevel
viz
fözni
esetleg tejszin bele?
Ez szerintetek egeszseges?
Piríts alá hagymát is.
A nokedli szaggatást nem hiszem hogy kened. De így már egy alapzöldséglevesnek megteszi.
Tejszín helyett tejfölt tehetnél bele. Majoranna, kicsi tárkony, bors, só, ha van maggi leves kocka (só helyett), petrelyem (fűszerként is lehet kapni), kicsi cukor.
Úgy kezd az egészet, hogy kicsi olajon/vajon megpiritod a hagymat, majd bele a zöldségeket. Azokat is pirítod egy picit, gőzölöd, hogy egy picit szottyattabb legyenek, megpuhuljanak.
Majd amikor úgy érzed jó, önts rá annyi vizet, hogy ellepje.
Ezután jöhetnek a fent említett fűszerek.
Kicsit még rotyogjon.
Aztán kész is.
Ha jó sűrű, akkor nagyon laktató tud lenni. De ha van kedved, akkor a hagymával piríthatsz még előtte husit is mellé, az is passzol bele.
ÉN a leveskockát kihagynám, a babérlevelet is. A sok zöldség ad majd neki ízt, plusz só, bors.
Egy kis husival szerintem is jobb lenne.
Tejszínt is kihagynám.
És még valami tészta kéne bele, pl. vajas galuska, grízgaluska.
Ha nincs hús, akkor azért dob rajta a leveskocka. Vedd figyelembe, hogy akkor sózni már nem feltétlenül kell. De nyilván ki mit szeret.
Mondjuk szerintem mostanra lehet, hogy már meg is ebédelt a kérdező:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!