M3lody kérdése:
Mi van az iskolai rántott sajtban?
Figyelt kérdés
Már többször kaptunk olyan rántott 'sajtot', ami melegen sem volt olvadt és szivacsos állaga van. Ez mi lehet? Mert az biztos, hogy nem sajt.máj. 3. 14:10
1/5 anonim válasza:
Szerintem sütőben sütik, nem olajban.
Ha olajban, akkor nem olyan nagy hőmérsékleten
4/5 anonim válasza:
Egyfelől ahogy előttem is írták valószínűleg viszonylag zsírszegény, másrészt valószínűleg kalcium-kloridot tartalmaz.
Utóbbinak két oka is van. Egyfelől sós ízű vegyület, a sajt konyhasó(nátrium-klorid) tartalma csökkenthető általa, ami a közétkeztetésben a sóra vonatkozó alacsony mennyiségi előírások miatt előnyős. Másrészt szilárdítóanyag is, így a sajt nem folyik annyira meg, egy gyerek se kap üres panírt, mert kifolyt a sajt sütés közben.
5/5 anonim válasza:
Valószínűleg nem tudták olyan hőfokon tálalni a sajtot hogy megolvadjon.Általaban fagyasztott és lehet nem a legjobb minőségű,ez is lehet hiba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!