Hogy ehetnék több fehérjét?
Mostanában kezdtem számolgatni és fehérjéből nagyon keveset eszek.
Kb 65 g kéne naponta, de kiszámoltam hogy a mai ételeimben jóval kevesebb van, pedig mára kifejezetten fehérjedús ételeket választottam főleg ebédre és vacsira.
Yazio szerint:
- Reggeli zabkásában 5 g
- Ebédre sült lazac édesburgonyával 20 g
- Vacsorára tk kenyér tojással, zöldségekkel 13 g
Ez összesen 38 g, alig több mint a fele annak ami kellene. És nem is minden nap ilyen a menü ugye.
Ha nem akarok porokat enni/inni akkor mivel tudnám megduplázni a fehérjemennyiséget?
Hogy lehet bevinni az ajánlott adagot “normális” kajákból?
(Tojást és halat eszek, de más húsokat illetve tejet nem, nem is akarok.)
Írtam hogy ezeket nem akarom enni, nem szeretem.
A zabkását nem akarnám lecserélni, 10 évembe telt találni végre olyan reggelit amit szívesen eszek és jóllakok délig tőle.
Akkor marad a por, úgy néz ki.
Igen, felszedtem kb 5 kilót mert nem mozogtam eleget, szóval a jelenleginél nagyobb mennyiséget nem akarnék enni, úgy se hogy azóta mozgok. Azért “szemétnek” nem nevezném a lazacot és társait, pláne nem valami felvágotthoz képest…..
Eleve abból indult ki a kérdés, hogy több fehérjét akarsz enni, tehát te is elismered, hogy nem eszel egészségesen. Kiegyensúlyozottan táplálkozni hús nélkül nem lehet. Anélkül is beviheted ugyan a fehérjét, de csak úgy, hogy közben másból, pl. szénhidrátból vagy cukorból az egészségesnél sokkal többet viszel be. Ettől leszel kövér és beteg.
Szóval továbbra is az a helyzet, hogy vagy erőt veszel magadon, és megeszel olyan dolgokat is, amiket nem szeretsz; vagy csak azt eszed, amit szeretsz, de nem fogsz egészségesen táplálkozni. A te döntésed, hogy neked melyik a fontosabb.
Sehol nem írtam, hogy ne ennék egészségesen…
“Kiegyensúlyozottan táplálkozni hús nélkül nem lehet”
Egyrészt miért ne lehetne?
Másrészt leírtam hogy eszek húst, de csak a halat szeretem a húsok közül.
Nem ismertem el semmit burkoltan, csak te látsz bele többet.
De szerinted a hal micsoda ha nem hús? Gyümölcs vagy mi? :D vagy a tojásban mióta van sok cukor?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!