Hogy ehetnék több fehérjét?
Mostanában kezdtem számolgatni és fehérjéből nagyon keveset eszek.
Kb 65 g kéne naponta, de kiszámoltam hogy a mai ételeimben jóval kevesebb van, pedig mára kifejezetten fehérjedús ételeket választottam főleg ebédre és vacsira.
Yazio szerint:
- Reggeli zabkásában 5 g
- Ebédre sült lazac édesburgonyával 20 g
- Vacsorára tk kenyér tojással, zöldségekkel 13 g
Ez összesen 38 g, alig több mint a fele annak ami kellene. És nem is minden nap ilyen a menü ugye.
Ha nem akarok porokat enni/inni akkor mivel tudnám megduplázni a fehérjemennyiséget?
Hogy lehet bevinni az ajánlott adagot “normális” kajákból?
(Tojást és halat eszek, de más húsokat illetve tejet nem, nem is akarok.)
Ha a tejtermékek nem játszanak és nem csak a tej, akkor
a, magas fehérjetartalmú zöldségekkel (bab, lencse, csicseriborsó, stb)
b, még több tojassal és hallal
Ha tejterméket eszel, csak tejet nem iszol, akkor a túró, a görögjoghurt, a cottege cheese is jó fehérjeforrás.
"tejet nem, nem is akarok"
Kár, mert a sovány tej és tejtermékek nagyon sok fehérjét tartalmaznak a kalória tartalmukhoz képest.
Az olajosmagvakban is sok a fehérje, de az olajos szót nem véletlenül érdemelték ki, a kalória tartalmuk is magas.
Talán még a hüvelyesek jöhetnek szóba, azoknak is magas a fehérje tartalmuk. Köretnek magában, vagy akár rizshez keverve borsó, bab, zöldbab stb jó kiegészítő tud lenni.
Növényi tejet naponta fogyasztok a zabkásában, már bele van számolva abba.
Még többet nem bírok enni, most nyomtam be a szelet lazacot és majdnem kipukkadok. :D
Hüvelyeseket gyakran eszek mert imádom mindet, de túl nagy mennyiséget azokból se tudok megenni.
(Ja boccs, most látom)
"de más húsokat illetve tejet nem"
Laktóz?
Amúgy semmi baj nincs a porokkal. Van belőle szerintem laktóz mentes is. Azért mert hiedelem, hogy a fehérjepor ártalmas attól még nem lesz az.
Kár vagy sem, undorodok az ízétől és a hasam is megy tőle így messzire kerülöm. :D
Olajos magvakat szeretem, de napi fél maréknál többtől kirügyezik az arcom.
Mint írtam, húsok közül csak halat eszek.
Igen tudom, csak a mennyiséggel van bajom. Nem tudok sokat enni ilyen laktató kajákból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!