Miért árulnak egyre éretlenebb trappista sajtot?
Mert olcsóbb 30 napig érlelni mint 60-ig.
Eladni meg ugyanannyiért lehet.
Mi következik ebből? Több nyereség.
Hát ezért.
Amúgy én is utálom.
Nyílt egy Aldi a közelben, ott egész jó 750 g-osat lehet kapni.
Ideális érési ideje 3-4 hét, de megesik, hogy a türelmetlen gyártó sajnálja a pénzt a raktározásra, és 1-2 hét érlelést követően kiszállítja a boltokba.
Magam is szenvedélyesen tesztelem a sajtokat, és a Tesco márkanév alatt forgalmazott, Tolna-tej Rt. által gyártott trappista sajt ízre, lyukacsosságra a legjobb. A második legjobb, a Kuntej Zrt. által gyártott Füredi márkanéven forgalmazott sajt ami mellesleg drágább mint a Tesco sajt!
A Metróban vettem egyszer Litván Trappistát ami szintén nagyon jó volt, jó áron, de azóta sem látom.
Egyetértek az előttem szólóval, a Füredi Trappista tényleg jó.
Most meg Hajdúsági Trappista van nálunk itthon (Kőröstej), és az is nagyon finom, nem az a túl puha! És ami még mellette szól, az az, hogy nem túl sós, mint sok más Trappista mostanában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!