Megfigyeltem, hogy amikor egy gyümölcsnek szezonja kezdődik, akkor az első hetekben mindig az isteni finom, magas minőségű terméseket teszik ki, amit néha még le is akcióznak, hogy minél többen vegyék. Aztán következő héten az ember betáraz még egy kosárnyit, mert jó élmény volt, de jön a fekete leves, mert az már egy ehetetlen, savanyú, rossz minőségű termés. És ekkor már akciózva sincsen sok esetben. Ez mi, hogyha nem a fogyasztó átverése? Más is tapasztalt már hasonlót?
Nehéz eldönteni, hogy ostoba troll vagy csak szimplán ostoba.
2024. febr. 19. 21:28
12/31 A kérdező kommentje:
Számomra is nehéz eldönteni, hogy direkt nem értitek vagy szándékosan csináljátok. Piacra kimegyek, ott mindig friss és jó ízű gyümölcsöt kapok egész szezon alatt. Az más kérdés, hogy dupla áron van.
2024. febr. 19. 21:34
13/31 anonim válasza:
Akkor most az ízetlen áruházi gyümölcs a drága vagy az érett piacos?
2024. febr. 19. 21:36
14/31 anonim válasza:
Melyik gyümölccsel figyelted meg és mikor?
Nekem ez még nem tűnt fel.
2024. febr. 19. 23:23
15/31 NTBS válasza:
Szerintem nem.
Nincsenek hatással az ízre!
2024. febr. 20. 06:41
16/31 anonim válasza:
Sosem tűnt fel ilyesmi. Ahol ízlett az eper, vagy bármi más, ott mindig ugyanazt kaptam.
Leakciózni meg általában pont a végén szoktak, hogy ne rohadjon rájuk.
2024. febr. 20. 08:08
17/31 anonim válasza:
Nyilván nem a boltok trükköznek,más volt a beszállító a termelő.
Jött egy esős idő stb...
2024. febr. 20. 08:16
18/31 anonim válasza:
Az általad felvázolt helyzetet úgy tudom elképzelni, hogy amit leakcióztak, az már túl érett, el fog rohadni, túl kell adni rajta. Ami pedig íztelen és nem akciós, az még éretlenebb, ezért másabb az íze. A szezonális gyümölcsöket nem teljesen éretten szedik, szállítják, mert nem bírná ki, magában érik meg.
2024. febr. 20. 18:21
19/31 anonim válasza:
"Emlékezzetek amikor az EU azért fizetett a szabolcsi gazdáknak, hogy vágják ki a jóízű jonatán almát termő fáikat. Kivágták az almafa-ültetvényt és azóta sincs jonatán alma a piacokon. Behozták a sok ízetlen szemetet."
Az EU a szabadkereskedelemről szól, akkor minden erre adott cent, az EU céljainak a szembeköpése volt! El kellett volna sikkasztani az utolsó centig!
2024. febr. 21. 20:18
20/31 anonim válasza:
Én még olyan gyümölccsel nem találkoztam, aminek akkor volt a szezonja és azonnal akciózták volna. Pont akkor a legdrágább. Utána telitődik a kínálat és csökken az ára.
Szerintem Te el vagy tájolva és soha nem jártál piacon.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!