Mik azok az ételek amit semmiféleképpen nem ennél mert egyszerűen számodra szörnyű?
Nálunk mindig minden ételt meg kellett kóstolni. A nagymamám azt mondta, hogy kétszer ugyanúgy senki nem tudja elkészíteni, úgyhogy akkor is kóstoljam meg, ha nem szeretem, mert hátha ez most ízleni fog 😅
Anyukám mindig utált főzni,így mindig menzás voltam.
Aztán négy év kollégium...
Nem hiszem, hogy van olyan étel, amit ne ennék meg 😁
Nem mondom, hogy mindent jó étvággyal fogyasztanék, de nem halnék éhen.
Több ilyen van, sajnos kissé válogatós vagyok!
Káposztafélék
Tükörtojás
Savanyútojás
Spenót
Lecsó
Vadasmártás
Savanyúságok
Máglyarakás
Stíriai metélt
Sertésmáj
Körömpörkölt
A halat viszont szeretem, csak a szálka miatt nem eszem meg. Rántott halrudak, Rio Mare konzerv - ilyesmi filéket szoktam néha venni.
A rebarbarás ételek, illetve amiben római kömény, vagy koriander van.
Ezen kívül még van egy- két étel, amit bár nem utálok, de nem, vagy csak nagyon ritkán szoktam enni (pl. tojásleves).
“ Felnőtt embereknél a válogatósság leginkább annak a jele, hogy gyerekként a szüleik egysíkúan etették őket és ennyire "szűkre" állt be náluk a skála, hogy mi ízlik nekik.”
Nálunk pl minden kaját belém erőszakoltak a szüleim, volt hogy utána kihánytam de akkor is meg kellett enni. (Nem voltunk szegények amúgy)
Épp ezért kerülök el messzire minden olyan ételt ami kicsit is nem szimpatikus, mert végre megtehetem és többé nem lesz belém diktálva.
Rántott csirkecomb, csirkeszárny, csirke far-hát
Linzer, vajkrémes sütik, hájas sütemény
Kocsonya
Májas hurka
Sóska, tökfőzelék
Körömpörkölt
Kacsahús (ezt csak azért is, mert imádom a kacsákat, mint állatot)
Én mondjuk szeretem, de volt már dolgom rossz rántott csirkével.
A bunda alatt ki tudja mi van. Nem látni szürke-e vagy száraz-e a hús. Vagy nyers. Vagy a a bunda maga volt fáradt olaj ízû, szottyos.
Én kaptam mindkét végletet, KFCben meg más gyorsbüfében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!