Mik azok az ételek amit semmiféleképpen nem ennél mert egyszerűen számodra szörnyű?
Istenem, mennyi válogatós hercegnő van itt😂😂
Felnőtt embereknél a válogatósság leginkább annak a jele, hogy gyerekként a szüleik egysíkúan etették őket és ennyire "szűkre" állt be náluk a skála, hogy mi ízlik nekik. Nem véletlen, hogy a leggyakrabban olyan ételek voltak itt is említve amik ízben vagy állagban elég karakteresek.
Nekem egyedül az ánizs és tárkony íze taszító, de az is csak durva töménységben. A tárkonyos ragulevest kifejezetten szeretem, és persze a mézeskaláccsal sincs bajom. Viszont egyszer Grúziában kihoztak egy tál bárányragut, amit a helyben gyakori, kb. fosókaszilvával azonos gyümölccsel és több ág friss tárkonnyal készítettek. Azt kénytelen voltam pár kanál után feladni. Chakapuli a neve és már a kinézete is borzasztó: [link]
Én is erre gondoltam, hogy ennyi finnyás ember. :)
Nem rosszindultból, mert nekem is vannak tiltólistás ételeim (bár nem sok), de az olyan, mint a csontos hús, meg a bőre rajta van sült húson, az számomra hihetetlen. A csont ízt ad a húsoknak, a sülthús bőre ha jól megpirul, kimondottan finom. De hát tudjuk, ízlésekről nem lehet vitatkozni.
Én menzás voltam, úgyhogy rövid a lista :) Semmire nem mondom kóstolás nélkül, hogy nem kérek.
1. Kelkáposzta főzelék, én megpróbáltam nem jön be...
2. Krémes.. túl habos, és gejl nekem. Talán életemben 1x megettem egy darabot
3. Ánizsos ételek italok, gyógyszerek, a hideg kiráz tőle öklendezésig.
"Felnőtt embereknél a válogatósság leginkább annak a jele, hogy gyerekként a szüleik egysíkúan etették őket és ennyire "szűkre" állt be náluk a skála, hogy mi ízlik nekik. Nem véletlen, hogy a leggyakrabban olyan ételek voltak itt is említve amik ízben vagy állagban elég karakteresek."
Pont nem.
Nem, mi pont szegények voltunk és vidékiek, szóval minden vackot meg kellett enni. Lejárt kaját, anyukám éppen nem csak tinézser kori kísérletezéseit (fiatal anyukám van).
Ha nem kellett, mehettem aludni éhesen, és túl sok választásom nem volt.
Felnőttnek van választásom, és nem vagyok hajlandó konyhamalacnak lenni. Pont azért, mert így nevelkedtem.
Ja, a magyar konyha sok klasszikusa arról szól, hogy kalóriákért eszünk, kell minden megkapható energia kapálni. De a mai igények nem ezek, megszokásból meg nem fogok körömpörköltön meg abáltszalonnán élni.
Pénzem van rá, és meg is tudom magamnak csinálni finomabban ÉS egészségesebben.
Az, hogy te nem, vagy téged felnőttként is etet valaki aki helyetted dönt, az a te bajod.
Pont de, 38-as :) A szegények nyilván kényszerből, de egysíkúan esznek. Ezért írták már eddig is sokan a tengeri herkentyűket példaként.
A magyarkonyhafóbok pedig általában kis sikoltások közepette olvadnak el, ha a gyűlölt körmöt egy tapasbárban paradicsomos formában kapják meg egy 10 centis agyagtálkában 😂
Plusz ott tartani, hogy ezek a hozzávalók a szegénységhez tartozhatnak csak egyedül annak a jele, hogy a keresetedtől függetlenül fejben a szegénységben ragadtál :) Kérdezz meg egy gourmet néphez tartozó embert, olaszt, franciát, stb., hogy mit gondol a belsőségekről. Nem éppen azt fogja mondani, amit te.
39, én külföldön élek, szóval köszönöm ettem elég sokmindent.
Ha már itt tartunk, nem csoda, hogy utálják a tengeri herkentyűket, mert ez csak frissen ízletes, amit importálnak az már főzve és fagyasztva volt mielőtt hazavitted volna.
És nem, az olasz nem májból csinál rizottót.
És nem, nem mindenki szereti itt se a kis tengeri állatkákat, akkor sem, ha a kalamari nincs befőttesgumivá aszalva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!