Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mit ehet egy anyuka, aki szoptat?

Mit ehet egy anyuka, aki szoptat?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Egy nagyon közeli barátnőm néhány hete anyuka lett. Szoptatja a pici lányt, és ha pár hét múlva megyek hozzájuk látogatóba, szeretném meglepni egy kis ebéddel. Tudom nagyjából, hogy miket szeret, de mindenképp olyat szeretnék neki főzni, amivel nem okozok pocakfájást a kicsinek. Vagy rosszul tudom, hogy amit az anyuka eszik, a tején keresztül jut belőle a babának is?

2024. jan. 22. 15:39
1 2
 1/17 Hovarju ***** válasza:
93%
Szerintem az a legbiztosabb, ha tőle kérdezed meg mit szeretne enni.
2024. jan. 22. 15:45
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Bármit ehet, nincs általános tilalom.

A baba egyébi érzékenységét kell figyelembe venni, hogy van-e valami, amire rosszul reagál.

2024. jan. 22. 15:45
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Mindenképpen kérdezd meg, mert az anya ugyan ehet, amit akar (kivéve alkoholos cuccokat), de több minden lehet, amitöl a baba hasfájást kap, ez meg teljesen egyéni.

De nem biztos egyáltalán, hogy örülne annak, ha más föztjét kell ennie, én soha nem szerettem az ilyet.

Szóval ne meglepetést akarj, hanem beszéld meg vele.

2024. jan. 22. 16:13
 4/17 A kérdező kommentje:

Meg szeretném lepni, azért nem kérdezném tőle, hogy mit vigyek. Tudom, hogy miket eszik szívesen, csak nem vagyok benne biztos szoptatás alatt miket ehet.:)

Óvatosan rákérdek majd, van-e olyan, amire érzékeny a baba. Remélem nem bukok le.:D

Ha mindent ehet, akkor igazából tudom is, mit készítek. Köszönöm a segítséget.

2024. jan. 22. 16:14
 5/17 A kérdező kommentje:

Szeretjük egymás főztjét, sok közös ebéden és vacsorán vagyunk túl. Amikor én megszültem a kisfiam, és meglátogattak, ő is ebéddel készült és egy hatalmas gyümölcskosárral, tele a kedvenc gyümölcseimmel. Ezért szeretném én is meglepni, nekem is nagyon jól esett akkor.:)

2024. jan. 22. 16:16
 6/17 anonim ***** válasza:
51%
Ha átlagos dolgokat is szeret, akkor egy jó húsleves rántott hús kombóval nem foghatsz mellé. Ezekben semmi olyan nincs, ami rossz hatással lehetne a gyerekre.
2024. jan. 22. 16:42
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha meglepit szeretnél, akkor ne hüvelyeset és tejterméket. Baba válogatja, de ezekre szoktak panaszkodni. Én biztos valami olyannak örülnék, ami kicsit macerásabb étel, amire most se ideje se kedve elkészíteni.
2024. jan. 22. 17:55
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
6-os: nekem amikor szoptattam, a húsleves-rántotthús volt az, amire rá sem tudtam nézni - egyébként sem szeretem kifejezetten, de akkor határozottan ellenszenves ötletnek tünt volna. Szerencsére senkinek nem jutott eszébe ilyen ötlet.
2024. jan. 22. 18:08
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
6-os, nem lehetne elengedni a húsleves-rántott hús marhaságot??? Kismillió FINOM étel van ezen kívül, ami nem tocsog az olajban és nem lisztes-tojásos-morzsás vacak.
2024. jan. 22. 18:21
 10/17 anonim ***** válasza:
34%
Persze, minden átmegy az anyatejen keresztül
2024. jan. 22. 18:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!