Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van itt anyuka aki szoptat és...

Van itt anyuka aki szoptat és covidos lett?

Figyelt kérdés

Mik voltak a tünetek? Kaptatok e gyógyszert rá? Ha igen, mit?

Kis babátok elkapta?

2021. márc. 5. 23:04
 1/2 anonim ***** válasza:
62%

Igaz, nem szoptattam, de kismamaként elkaptam.

Külön gyógyszert nem írnak fel, ha csak a tünet nem indokolja.

Akkor figyelembe veszik, hogy szoptatsz és olyan gyógyszert írnak fel. (Nem tudom, hogy mely tünet vagy betegség tiltja a szoptatást.)

A kutatások szerint az anyatejjel nem kerül át a covid.

Egyik ismerősöm beszámolója, aki anyatejes picivel kapta el a covidot:

[link]

2021. márc. 6. 00:27
 2/2 anonim ***** válasza:
57%

Itt a szöveg a képhez (bocsi, rosszul linkeltem)

Egy 31 éves, 3 gyermekes édesanya küldte nekünk ezt a képet, aki koronavírus fertőzés közben is tovább szoptatta gyermekét. Ezt írta:

"Szilveszterkor jöttek ki a tünetek rajtam és a férjemen. Lázasak ugyan nem voltunk, de 3 napig (szerencsére nem egyszerre) mindketten egész nap, erőtlenül feküdtünk. Közben itthon volt a 6,5 éves és 5 éves lányunk és a 3 hónapos fiunk. Amikor a legrosszabbul voltam, fájdalmaim voltak és szinte egész nap csak aludtam, férjem akkor is mellém fektette szopizni a fiam, amikor csak igényelte. Szerencsére ezután jobban lettem és a gyerekek nem lettek tünetes betegek. Pár nap múlva már fejtem is tejet, mert az egyenetlen idejű szopizással sokszor túltelítődöm és lefagyasztom az adagokat. Így tudtam rekonstruálni azt a képet a saját anyatejeimből, amit egy külföldi facebook-posztban láttam. Covid-19 fertőzés előtti és pozitivitás alatti anyatejeimet hasonlítva óriási a különbség színükben. Majdnem annyira besárgult a fertőzött időszakban, mint az első napok kolosztruma, ami a legtöbb immunanyagot tartalmazza. Bátorítok tehát minden koronás édesanyát, aki érez magában erőt a tejtermeléshez, szoptassa gyermekét, hogy megkapja ezt a pluszt a fertőzéssel szemben!"

💧Köszönjük szépen Katalin Dalmer, hogy megosztottad velünk a történetedet! ❤ A képed is bizonyítja, amit régóta hangsúlyozunk: az a legjobb a kisbabának, ha az édesanyja akkor is szoptatja, amikor megbetegszik, mert az immunanyagok és a betegség ellen termelődő ellenanyagok megjelennek a tejében.

💧 Egy 2020. novemberében publikált cikkben azt is leírták, hogy rendkívül magas a tüskefehérje specifikus IgA ellenanyagszint a SARS-COV-2 vírusfertőzésen átesett anyák tejében.

💧Egy egész hadsereg gondoskodik a baba védelméről! 🤱

[link]

2021. márc. 6. 00:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!