Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mitől lesz jó kemény a tejhab?

Mitől lesz jó kemény a tejhab?

Figyelt kérdés

Kis kézi (mini) tejhabverőt használok, de a hab elég hamar összeesik.

Van ennek valami trükkje?

A tejnek milyen hőmérsékletűnek kell lennie?


2010. okt. 23. 14:17
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha jól értem, nem tejszínhabról van szó, hanem capuccinóba való tejhabról? Kézi készülékkel nem nagyon lesz tartós, nekem a kávéfőző csinálja forró gőzzel. Egy nagyon fontos dolog van, minél zsírosabb legyen a tej, már a 2,8%-os sem elég jó, a 3,5%-ös bevált.
2010. okt. 23. 15:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:

A fura az, hogy eleinte egész jó tejhabot tudtam csinálni ezzel a kis gagyi habosítóval is, de mostmár nem nagyon sikerül. Zsírszegény tejből csináltam eddig mindig, ezért sem értem, hogy lehetett az első pár alkalommal jó, mostanra viszont ilyen gyenge állagú.

De majd akkor megpróbálkozom zsírosabb tejjel is. :)

2010. okt. 23. 15:41
 3/4 anonim ***** válasza:
nekem új elemmel mindig keményebb habot ver..
2010. nov. 1. 20:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
Egy csipet cukor is segíthet :) (tojásnál bejön, talán itt is :D amúgy tojásnál még egy ek. hideg víz is jót tesz)
2010. nov. 2. 06:53
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!