Életetek első kókuszgolyója, amit gyerekkorotokban ettetek, kekszből vagy piskótatésztából készült?
Azóta nektek mi az "alap" kókuszgolyó? A kekszes vagy a piskótatésztás?
Régen faluban a lakodalmakban, amikor a konyhán összegyűltek a rokonok vagy a felkért ismerősök főzni, akkor a megmaradt süteménydarabokat, sütemény tésztájának a széleit használták fel, minden ilyen maradékot összegyúrtak, rummal, lekvárral, kakaóval, cukorral ízesítették, került bele mazsola is, és kókuszreszelékbe forgatták. Az interneten is elérhető a kókuszgolyó piskótatésztából receptje, vagy egyszerű kevert tésztából is lehet készíteni.
Mégis, mintha 10-ből 9 ember csak a kekszes változatot ismerné.
Keksz. Otthon alapvetően nem azért áll neki az ember piskótát vagy süteményt sütni, hogy abból majd kokuszgolyo legyen. Pláne hogy egyszerű, gyors és olcsó édességnek számít, és ezek közül egyik sem teljesül, hiszen a piskotahoz a tojás, liszt, cukor drágább, mint a keksz, bekevernk, megsutni majd kihuteni a tésztát nem gyors és maga a piskóta sütés se épp egyszerű a többségnek.
Cukrászdában sutivegekbol készül
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!