Hogyan befolyásolja a kávé őrlési mérete és a használt kávé mennyisége a koffein tartalmát és az ízét?
Van egy automata kávéfőzőm, amin lehet állítani az őrlési szintet, és a mennyiséget.
Szeretném megérteni, hogy pl mi a különbség ha a víz 20gramm durva őrleményen, vagy pedig 10gramm finom őrleményen megy át.
Lehet pénzt spórolni azzal, hogy maximálisan finomra őrölöm a kávét, amivel a leggyengébb kávét főzöm le, azzal szemben, hogy közepesre őrölöm, és normál kávéerősséget főzök le?
(Általában cappuccinot iszom, és eddig a cafe freiben lévő jött be a legjobban)
Előre is köszönöm a válaszokat
Az őrleménynek a főzés technikájánál van szerepe.
Ha csak áztatod, akkor minél nagyobbak legyenek a szemek, különben kioldod a kávéból azt is, amitől rosszabb íze lesz.
Ha presszógéped van, akkor meg finomra kell őrölni, hogy a gyorsan átpréselt víz ki tudja oldani belőle, amit kell.
(A harmadik, szélsőséges eset a porrá őrölt, török kávé.)
Innentől kezdve az a kérdés, hogy milyen géped van és milyen kávét használsz. Kicsit időigényes, de próbáld ki az összes fokozatot az adott kávéval, hogy tudd, neked melyik jön be a legjobban.
Ha valami fontos, akkor az a minek homogénebb őrlemény. A többi elkészítéstől függő, rengeteg változóval.
Porfinom őrlemény, az a török kávé.
A koffein tartalmat megintcsak nem lehet megmondani, ki kell mérni. Egyetlen dolog biztos, hogy a Robusztánsk nagyobb a koffein tartalma és keserűbb íze van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!