Mitől lehet valaki ennyire válogatós? Ez nem beteges dolog?
Az egyik rokonom a csirkemellen kívül semmilyen húst nem eszik meg, még a töltöttkáposztát és a toros káposztát is csak csirkemellesen eszi meg. Zöldségek gyümölcsök közt is ennyire válogatós. A slambucból kipiszkálja a legapróbb szalonnadarabot is.
Lehet ezt valahogy kezelni?
Van ilyen, lehet ez sokminden.
Lehet pl valami allergiája, egészségügyi problémája van, csak nem köti az orrodra. Mondjuk nem úgy megy át hozzátok, hogy ja, szia Mucika, igen, tombol IBS és már négy napja a wcn élek.
Aztán amit leírtál, ezek tipikusan azok az ételek, amiknél a textúrák, ízek nagyon váltakoznak. Egy szem szõlõ kemény és savanyú, a másik mellette szottyos és édesebb, a harmadiknál ráharap a magra, és az keserū. Ez bizonyos embereknek más túl sok kiszámíthatlanság, és inkább nem eszik meg a szõlõt.
Pl autizmus is egy életen át kitartó diagnózis, nem csak 8 éves kisfiúkat érint, varázsütésre nem oldódik meg csak mert felnõtt valaki. Ez egy genetikus dolog, szóval van olyan, hogy fel se tûnik, mert az egész családnak az a normális, hogy pl csak bézs, monoton kajákat esznek meg. Sokan élenek így.
Nekem pl az apósom ilyen, külön kell neki fõzni, mert ha nem ugyanazt az tíz ételt eszi, akkor inkább nem eszik. És persze õ is tudja, hogy ez így nem kiegyensúlyozott, szóval külön kell neki vitamint bevinni, kapszula formában.
Akkor ő hozzám képest mindenevő 😀
Ez egyszerű, az van, hogy pl míg mások imádják a töltött káposztát, én a szagától is rosszul vagyok - ahogyan a legtöbb dologtól. Amíg munkában kígyózó sorok vannak az aranygaluskáért, addig szerintem krva szr íze van, ahogyan pl hánynom kell a tojástól is. Ez ilyen egyszerű. Gondolom neked is akad olyan, amit semmi pénzért nem ennél meg, na nekem szinte minden ilyen, még a hagyma is, paradicsom is, szinte minden!
Éhes ember nem válogat? Dehogy nem! Inkább vagyok rosszul az éhségtől, minthogy pl 2 napos zsömlét egyek...
"Éhes ember nem válogat? Dehogy nem! Inkább vagyok rosszul az éhségtől, minthogy pl 2 napos zsömlét egyek..."
Igazán éhes ember szerintem valóban nem válogat.Amikor csak annyi választásod van hogy megeszed a kétnapos zsömlét vagy éhen halsz,akkor bizonyára nem mennél át a túlvilágra..Sztálingrád ostrománál is voltak akik kínjukban már az enyvet ették.
Mondjuk én is csak a cs.mellet eszem meg, meg marha darálthúst, mert a sertéstől kvára fáj a gyomrom, de ha bárki beszól, elküldöm az anyukájába, ahonnan kibújt.
Rhadtul semmi közöd más étkezéséhez.
"Igazán éhes ember szerintem valóban nem válogat"
Kicsit gondoljunk már bele ebbe, jó?
Meg vessük össze azzal a statisztikával, hogy egy átlag családban született 8 gyerek, és 3 élte meg a felnõttkort.
Akkor is volt olyan, hogy valaki gluténérzékenynek született, meg mittudén allergiásnak, és nem volt speciális diéta meg epipen, hanem meghaltak a pitsába, és nem is tudták, hogy miért.
Ez a népírtós-nácizós hulljon a férgese elv egy több száz éves eszme, ezen más kicsit tulhaladt az orvostudomány. Meg akkor még azon is ment a vita,nhogy két paciens között kell-e mosni.
Én köszönöm kérdésed, jól elvagyok a kis epipenemmel, nem tervezek hétfõ délben hõsies fulladásos halált halni, mert Bécike az interneten a szobahõmérsékletû IQjával ilyen fajnemesítõs téveszmékre veri.
Én pl mindenféle állati fehérjétöl bedagadok, alig kapok levegöt, többször kötöttem már ki az ügyeleten, mert valaki "titokban" ki akart gyógyítani a "rögeszmémböl" és pl leveskockát tett valami ételbe.
Aki a "kiverni belöle" módszert preferálja, azzal szivesen cserélnék egy-egy ilyen roham idejére!
"Az egyik rokonom a csirkemellen kívül semmilyen húst nem eszik meg, még a töltöttkáposztát és a toros káposztát is csak csirkemellesen eszi meg. A slambucból kipiszkálja a legapróbb szalonnadarabot is."
A megoldás: nem fözöl neki semmit, amiben más is van, mint csirke, a szalonna meg igen sok allergént is tartalmaz, hagyd ki neki az ételböl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!