Mitől lesz valaki válogatós?
Teljesen változó :D
Szerintem emberi preferencia . De vannak érdekes dolgok.
Nálunk pl családban egyik női tag sem szereti a halat.
Kiskoromban utáltam a gombát, májat, most imádom .
Pár éve meg nem tudtam enni a rukkolát, most a saláta kedvenc része.
Illetve kb 4 éve egy tábla csokit is befaltam, most kb semmilyen édességet sem tudok megenni, udvariasságból szoktam csak, de max egy két falat megy le. Egyszerűen nem kívánom .
Utáltam a zöldségeket, most pedig kb azon tudok élni :D
De a halat továbbra sem sajnos, pedig probalkoztam.
Szóval lehet benne genetika, de a saját szervezeted is aszerint jelzi a kívánságot, amire szükséged van. De ez változhat is, pl attól, mennyit alszol, mennyire vagy stresszes stb .
Egyszerűen adott időben vagy kívánja az ember, vagy sem. Szerintem inkább a szervezet szükséglete adja meg ezt :) De nagyon sok tényező lehet. Én pl találkoztam olyannal, aki undorítónak tartott minden csokis dolgot :D A párom az uborkát utalja, egyik ismerősöm meg kb mindent utal , ami növény :D Hat érdekes, de ez van :D Egyik ismerősöm pedig nem tudja felfogni, hogy tudunk húst enni, ő mindig kellemetlen szagokat érez tőle, covid után pláne, és nem hajlandó enni, pedig nem vegan . Egyszerűen keptelen . Mások vagyunk :)
17 éves fejjel mindent megkóstolok, de semmi nem ízlik.
A kinézetével az ételek néha van bajom, de akkor is legyűröm, megkóstolom.
Mindent próbáltunk már, de nem segít semmi. Alig van amit megeszek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!