Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A puffancs mint pékáru itthon...

A puffancs mint pékáru itthon a hamburger megjelenése előtt is létezett, vagy ahhoz kapcsolódóan jött be, jelent meg?

Figyelt kérdés
2023. júl. 30. 19:28
 1/9 anonim ***** válasza:
95%

Volt előtte is.

A hamburger 1983-ban jelent meg Magyarországon, puffancsot meg 1960-63-tól gyártanak. Gyerekként gyakran volt ez a reggelink lekvárral, tejjel.

(70 éves vagyok)

2023. júl. 30. 19:39
 2/9 anonim ***** válasza:
58%
Pont erről írtam egy másik kérdésben, csak buciként emlegettem. A puffancs édes, ezért hamburgernek teljesen alkalmatlan, de más nem volt. Mondjuk más szempontból sem volt sok köze a hamburgerhez amit ilyen néven árultak a kisvállalkozók...
2023. júl. 30. 19:54
 3/9 anonim ***** válasza:
14%

Ja.

Úgy hívták zsömle...

2023. júl. 30. 20:49
 4/9 anonim ***** válasza:
75%
Zsömlén kívül, úgy értettem...
2023. júl. 30. 20:52
 5/9 A kérdező kommentje:
azt tudom hogy létezett már ősidők óta vizes és tejes zsemle, de kifejezetten erre a nagy, kalácsszerűre gondoltam. köszi a válaszokat
2023. júl. 30. 21:03
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Molnárka néven ugyanebből a tésztából készül hosszúkás "buci", nálunk ez volt kapható amikor gyerek voltam (80-as évek).
2023. júl. 30. 22:50
 7/9 anonim ***** válasza:
37%

Létezett.

#2., ha teljesen alkalmatlan lenne a puffancs hamburgernek, akkor talán nem abból csinálnák hosszú évek óta rengetegen, nem gondolod?

2023. júl. 31. 02:25
 8/9 anonim ***** válasza:
75%
Az édeskés puffancs is jó, ha a szósszal harmonizál. Pl. hagymalekváros burgerhez remekül illik.
2023. júl. 31. 15:12
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
#8 De csalamádéval adták... gyakorlatilag csalamádés puffancs volt mindenhol 5 centis húsdarabbal hamburger néven. Aztán megjelent Bp-en a McDonald's pár magyar gyenge próbálkozás után, és azt hittem, ezek el fognak tűnni, de nem tűntek el...
2023. júl. 31. 15:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!