Többször olvastam már itt, hogy 1 ember havi kajaja 80 ezer Ft, ha nem anorexiásrol van szó akkor meséld már el mit lehet enni ennyi pénzből?
Pont annyi a kajám, napi 2200 kalóriát eszem (magas nő)
Sosem veszek semmit étteremben, kifozdeben, peksegben szendvicsezoben, kavezoban. Mindent magamnak fozok es keszitek, dobozolok. Azon belul meg fogalmam sincs hogy masnak mi kerul ennel tobbe mert raadasul eleg egeszsegesen eszem. Az talan szamit higy magamnak sutom a kenyeret, kb 490 ft egy kiló így ami teljes kiorlesu. Illetve huvelyeseket nem konzervbe veszem hanem szarazon. Kukoricat, borsot, egyeb zoldsegeket fagyasztva vagy frisset, akciosan.
Husokat mindig akciosan veszem es egy reszet befagyasztom.
Egy kajat minimum 2, de inkabb 3 napig eszem.
Sajnálom, hogy ki kell, hogy ábrándítsalak, de nekem a napi étel-ital szükségletem megvan egy ezresből, azaz ha kicsit lazábban is veszem, havi 35-ből kijövök... (szigorúan kaja-pia)
(megsúgom, ez valójában így még felül is van becsülve - a valóság ennél kisebb összeg)
13-20 ezer között vásárolok be egy hétre. Ebben nem csak kaja van, hanem wc-papír, mosószer, üveg bor, minden, amiről úgy gondolom, hogy kell otthonra.
Reggelim általában 150g görög joghurt, kanál müzli, fagyasztott gyümölcs, 30g fehérjepor, vagy két tojás két szelet pirítóssal és zöldségekkel. Ebédet előre elkészítem öt napra, ez tudom nem működik mindenkinek, de engem nem zavar, ha minden nap ugyanazt eszem egy hétig. Ami pörögni szokott, az a tojásos lecsó rizzsel, pirított zöldségek rizzsel vagy tésztával, párolt zöldség grillsajttal, hamis vadas hús helyett karfiolrózsákkal, chilis bab husi helyett sima- vagy édesburgonyával, vagy tortillatekercs, esetleg valamilyen tésztasaláta, vagy szószos tésztaétel. Igyekszek olyat készíteni, amiben sokminden van, színes, szagos, és sokáig eláll illetve nem ömlik szét, ha be kell vinnem a munkahelyemre.
Vacsorám vagy valamilyen szintén előre készített leves, pl. zöldségleves, korhelyleves vagy hamis gulyás, vagy saláta mix házi koktélszósszal és falafellel, ha nagyon éhes vagyok aznap, akkor rizst vagy krumplit is eszek mellé, meg havonta kétszer szoktam falafelt csinálni, szárított csicseriborsót veszek, egy nappal előtte beáztatom, megfőzöm, úgy készítem el, mint a fasírozottat, sütőben megsütöm, hagyom kihűlni és lefagyasztom. Ha mondjuk salátáznék este, akkor elég kivenni pár szem fagyasztott falafelt, behajítani a mikróba, amíg kiolvad-felmelegszik, összedobom a salátám, esetleg megfőzöm hozzá a rizst vagy a krumplit (szószt szintén előre elkészítem egy befőttesüvegben, így csak önteni kell rá valamennyit), és már lehet is halózni.
Elengedhetetlen továbbá a reggeli, déli és délutáni kávé, amit úgy kivitelezek, hogy vagy egy kétkilós kiszerelésben árult szemes kávéfajta, amit szeretek, abból ledarálok egy bizonyos mennyiséget, lefőzöm egy négy személyes kotyogósban, az első kávét még otthon melegen iszom, a kétharmadát meg elviszem egy minitermoszban munkába. Ez igazából azért alakult így, mert szeretem a kávét, de csak feketén, a munkahelyemen nincs kávéfőző, a közeli boltokban meg csak energiaitalt, vagy dobozolt tejeskávét tudok venni (édesítettet ráadásul), szóval nope, viszem otthonról, mert a kávé legyen olyan fekete és keserű, mint a ki.szott lelkem. Illetve nem nassolok. Nyilván ha elmegyek moziba, akkor csusszan a popcorn, meg a kocsmában is jól esik két fröccs után a mogyoró, de otthon már nem tartok ilyeneket, mert nem preferálom a kis étkezéseket, én ha éhes vagyok, eszek, és akkor sokat fogok enni, hogy jóllakjak, nem egy nyomorult szelet csokit vagy fél zacskó chipset.
Ez mondjuk szintén személyfüggő, egy 180 centis biciklis futárnak, vagy postásnak, vagy bármilyen nehéz fizikai munkát végző embernek nyilván sokkal többet kell ennél enni, egy 160 centis, ülőmunkát végző, nem sportoló nőnek meg sokkal kevesebbet.
Azzal viszont tuti rengeteget lehet spórolni, ha magadnak csinálsz otthon mindent, és csak alapanyagokat vásárolsz. Én egyébként nem vettem észre, hogy olcsóbb lenne az élet, ha kevesebb húst eszel, sőt, ha vegetáriánus vagy, de azért szeretnél odafigyelni a megfelelő fehérje és vasbevitelre, akkor időnként elég drága alapanyagokhoz is hozzá kell nyúlni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!