Többször olvastam már itt, hogy 1 ember havi kajaja 80 ezer Ft, ha nem anorexiásrol van szó akkor meséld már el mit lehet enni ennyi pénzből?
Őszintén, sose számolom ki, pedig lehet nem ártana :)))
Egyébként ha főzöl és egy hétre veszel előre szendvics vagy reggeli alapanyagot, szerintem megoldható.
Pl az egyik ilyen kedvencem a fasírt + főzelék kombo.
1 cs fagyasztott zöldség vagy 1 kg krumpli meg egy tálca darált husi. Hozza 2 tojás, zsömle morzsa ( ezt lehet okosan is) plusz a hagyma stb kb 3500 Ft. Ez viszont egy főre minimum 2-3 nap. És akkor meg maradt zsömlére/kenyérre/felvagottra/majasra/tojasra vagy amit szeretnél reggelire/vacsira. Úgy mondjuk már 5000/3 nap. És így meg jöhet hozza paradicsom vagy valami zöldség. És így is 2500 vagy az alatt van egy nap .
Én azért szoktam rendelni ha hulla vagyok, heti 1-2x, ilyenkor sültes tálat rendelek ami szinten több napra jó.
Nasira nincs szükségem, nagyon néha, de kihozom pár száz ftbol :)
Szerintem
Simán lehet, csak főzz többet és gondolkodj pár napot legalább előre :)
"De egyébként igen sokan azt hiszik hogy a napi 2 hell (természetesen dohányboltból) ami 800Ft meg még egy doboz pringles meg rendelni foodorán heti 2x, az alap… "
hát elég szomorú, ha valakinek nem alap, hogy ilyen szintű dolgokat megengedhessen magának - mert akkor az nyomorgás.
"hát elég szomorú, ha valakinek nem alap, hogy ilyen szintű dolgokat megengedhessen magának - mert akkor az nyomorgás."
Nem nyomorgok attól, hogy nem rendelek heti szinten woltról vagy bármelyiktől és iszok napi 2 hellt, stb...
Már milliószor leírtam, de most ismét leírom, néhány példával megtámogatva!
Hozhatod a szívgyógyszeredet és hányhatod magadra a kereszteket, de én kettőnkre nem költök többet 120-140-nél, mert nem az az életcélunk, hogy a terveinket kiszarjuk a vécén.
Főzünk!...ez a titok!
Múlt heti menünk:
Vettem 25 db csirkemájat a hentesnél (szív nélkül) ezért fizettem 1300 Ft-ot.
2 adagra bontottam, 12 db-ot kirántottam, 13 db-ot eltettem resztelt májnak valamikorra.
Hétfő:
Reggeli:
Én: 2 szelet vajas pirítós, 2 lágytojás
Férj: Kolbászos rántotta 4 tojásból
Kettőnknek 100 Ft-os tojással számolva (a valóságban 70-ért veszem) nagyjából 800 Ft-ra jött ki, az fejenként 400 Ft.
Ebéd:
A vasárnapi ebédből vittünk mindketten, de nyugi, a végén beleszámolom!
Munka után otthon vacsora (este 7-8 körül):
Rántott cs.máj, krumplipüré, hagymás paradicsomsaláta (3 db paradicsomból)
Másnap - kedden - ebből vittünk 3-3 db-ot ebédre, krumplival, koviubival.
Tehát a máj fele 600 Ft, minden egyéb hozzávaló (krumpli, zsiradék, panírcuccok, paradicsom) arányosan legyen mondjuk nagyon bőven számolva 2000 Ft.
Tehát ketten, 2 napig 2600-ból 2x ettünk, ami étkezésekre lebontva fejenként 650 Ft.
Kedd:
Reggeli:
Házi gofri (este összekeverve, reggel kisütve) házi barack lekvárral
költsége: talán 500 Ft, fejenként 250Ft.
Ebéd: a hétfői vacsiból, fentebb leírva
Vacsora: (és a szerdai ebéd)
Töltött paprika (fél kiló darált hús, 12 db nagyobb paprika)
Egy étkezésre 2-2 db, + a másnapi ebéd 2-2 db és 4 db-ot lefagyasztottam olyan napra, amikor nincs időnk/kedvünk főzni.
A töltött paprika költsége (0,5 kg darált hús 1300,- paprika, rizs, paradicsompüré, stb) legyen mondjuk 2400 Ft, ez kettőnknek 3 evés, azaz kettőnknek 800,- fejenként 400,-Ft (!!!).
Arányokat írtam, mert nyilván nem teszek 1 kg rizst a töltésbe.
Szerda:
Reggeli:
Kettőnknek 0,5 liter kaukázusi kefir Pilos lidl-s 400,- (2,5-2,5 dl) + 3 db olívás stangli 390-ért (129,-/db), az összesen fejenként 400 Ft a reggelire
Ebéd: a keddi vacsora
Vacsora:
Spenótos tészta IGAZI olasz parmezánnal, de ezt Olaszországból hoztuk, így most nem tudom az árát. De annyira minimális kellett belőle, mert olyan intenzíven sajt ízű, hogy összesen a vacsorára/másnapi ebédre talán 5 dkg-t reszeltem. Ez legyen mondjuk 700 Ft, mert nem olcsó mulatság.
0,5 kg durum spagetti (Lidl) 450 Ft, 0,5 kg fagyasztott spenót 330 Ft (Tescó), tejszín 320 Ft (ennek csak a felét használtam el, de legyünk nagyvonalúak!) egyéb apróságok (fűszerek) 500,-
Ez 2000 Ft, a tippelt parmezánnal 2700 Ft, 2x2 evés, tehát fejenként 675 Ft egy evés.
Csütörtök:
Reggeli:
Bundás kenyér, 2+3 szelet összesen 5 szelet, legyen 5-600 Ft, fejenként 300 Ft.
Ebéd: a szerdai vacsora
Vacsora:
Juhtúróval(+fűszerek) töltött gomba rizzsel.
Gomba 0,5 kg 850 Ft. 25 dkg juhtúró 1300 Ft, egyebek 1200 Ft (rizs, fűszerek, stb)
Összesen 2 főre, 4 evésre 2850 Ft, azaz evésenként/fő 700 Ft.
Péntek:
Reggeli:
Saját gyártású zabkeksz, görög joghurttal
Nem került többe a 10 db keksz, meg a joghurt 800 Ft-nál, ez fejenként 400Ft
Ebéd: a csütörtöki vacsora
Vacsora:
Raguleves, császármorzsa
Ebből is 4 adag készült, mivel szombaton nem megyünk munkába, itthon terveztük megenni szombaton, de másképp alakult.
Ragulevesbe a 0,5 dkg sertés comb 1400 Ft, zöldségek (fehér és sárgarépa, 1 db karalábé, fél zeller, a csütörtöki töltött gomba lábai, marék zöldborsó) legyen 800 Ft, a császármorzsa (búzadara, 5 dkg vaj, 5 tojás, 0,5 dl tej, kevés cukor) legyen 1000Ft és a házi baracklekvárom hozzá.
Ez összesen 3200 Ft, fejenként és adagonként 800 Ft, de a baracklekvárt is ha forintosítom, akkor fejenként és adagonként egy ezres.
Szombat
Reggeli:
Leveles tésztában sült virsli
Spar leveles tészta 275 gr-os 390 Ft.
Lidl-s Pikok sertésvirsli, ami 1 kg-ról már csak 920 gr-ra fogyatkozott, 1700 Ft, ezért nem tudom, hogy ebből 5 db milyen súlyú, de nagyjából 20 dkg, tehát 340 Ft.
Tehát összesen 730 Ft, a reggeli kettőnkre, azaz 365 Ft/fő.
Aztán kitaláltuk, hogy a ragulevest és a császármorzsát lefagyasztjuk (elvisszük hétfőn ebédre) és készítettünk 2 napra székelykáposztát.
70-80 dkg lapockából, 1,6 kg savanyú káposztából és 25 dkg füstölt kolozsvári szalonnából.
A lapocka volt 1900 Ft, a 2x80 dkg-s savanyú káposzta 2000 Ft, a nyers húsos, valódi füstölésű kolozsvári 1100 Ft. Egyebek bele (hagyma, porpaprika, bors, babér, árpagyöngy) 800 Ft. Mi tejfölt nem teszünk bele és rá, így az kimaradt.
Ez volt a legdrágább kaja a héten, 5800-ért, de a 4 adag fejenként 1450-be került.
Nem fogom most fillére kiszámolni, de a heti kajára költünk 20-22 ezret (ez fejenként 10-11 ezer) reggelire-ebédre-vacsorára.
A 80-88 ezer azért nem áll meg, mert rengeteg gyümölcsöt veszünk, időnként jégkrémet, fagyit(egyre ritkábban), ásványvizet, naponta egy 0,5 kg-s kenyeret, a strandon 1-1 lángost, a férjem időnként legurít egy sört, vagy ha jönnek barátok elfogy 1-2 üveg bor. Időnként sütök egy kevert sütit, pogácsát, esetleg piskótát.
Ez utóbbiakkal ki is van a 120-140ezer kettőnkre (fejenként 60-70ezer!) és mint látod, nem halunk éhen!
Szóval a 80 ezer nem egy csoda!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!