Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Többször olvastam már itt,...

Többször olvastam már itt, hogy 1 ember havi kajaja 80 ezer Ft, ha nem anorexiásrol van szó akkor meséld már el mit lehet enni ennyi pénzből?

Figyelt kérdés
2023. júl. 28. 15:34
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Őszintén, sose számolom ki, pedig lehet nem ártana :)))

Egyébként ha főzöl és egy hétre veszel előre szendvics vagy reggeli alapanyagot, szerintem megoldható.

Pl az egyik ilyen kedvencem a fasírt + főzelék kombo.

1 cs fagyasztott zöldség vagy 1 kg krumpli meg egy tálca darált husi. Hozza 2 tojás, zsömle morzsa ( ezt lehet okosan is) plusz a hagyma stb kb 3500 Ft. Ez viszont egy főre minimum 2-3 nap. És akkor meg maradt zsömlére/kenyérre/felvagottra/majasra/tojasra vagy amit szeretnél reggelire/vacsira. Úgy mondjuk már 5000/3 nap. És így meg jöhet hozza paradicsom vagy valami zöldség. És így is 2500 vagy az alatt van egy nap .

Én azért szoktam rendelni ha hulla vagyok, heti 1-2x, ilyenkor sültes tálat rendelek ami szinten több napra jó.

Nasira nincs szükségem, nagyon néha, de kihozom pár száz ftbol :)

Szerintem

Simán lehet, csak főzz többet és gondolkodj pár napot legalább előre :)

2023. júl. 28. 16:56
 12/23 anonim ***** válasza:
93%
Ui: plusz amit tudod, hogy nem akarsz napokon at enni, lefagyasztod, vagy a megmaradt kenyeret stb :) később nem kell venni
2023. júl. 28. 16:59
 13/23 anonim ***** válasza:
72%
De egyébként igen sokan azt hiszik hogy a napi 2 hell (természetesen dohányboltból) ami 800Ft meg még egy doboz pringles meg rendelni foodorán heti 2x, az alap… és ajvékolnak hogy havi 120-ból sem jön ki fejenként a kaja.
2023. júl. 28. 17:43
 14/23 anonim ***** válasza:
50%
Meg megveszik a cba-ban a pick párizsit 5400/kg-ért amikor a lidl/aldi/penny saját márkás 2500/kg. Stb…
2023. júl. 28. 17:44
 15/23 anonim ***** válasza:
84%
Én 30 ezerből megvagyok úgy, hogy főzök, vegyesen többféle zöldség is vannak benne, sajtszósz, bár húst nem igen eszek, de ennyiből kávé és üdítőm is van....
2023. júl. 28. 21:31
 16/23 A kérdező kommentje:

"De egyébként igen sokan azt hiszik hogy a napi 2 hell (természetesen dohányboltból) ami 800Ft meg még egy doboz pringles meg rendelni foodorán heti 2x, az alap… "

hát elég szomorú, ha valakinek nem alap, hogy ilyen szintű dolgokat megengedhessen magának - mert akkor az nyomorgás.

2023. júl. 28. 22:03
 17/23 anonim ***** válasza:
86%
Én most 2 hétre osztottam be 24 ezer ft-ot, de én kerülöm a feldolgozott élelmiszereket.
2023. júl. 28. 22:15
 18/23 anonim ***** válasza:
47%

"hát elég szomorú, ha valakinek nem alap, hogy ilyen szintű dolgokat megengedhessen magának - mert akkor az nyomorgás."

Nem nyomorgok attól, hogy nem rendelek heti szinten woltról vagy bármelyiktől és iszok napi 2 hellt, stb...

2023. júl. 28. 22:25
 19/23 anonim ***** válasza:
94%

Már milliószor leírtam, de most ismét leírom, néhány példával megtámogatva!

Hozhatod a szívgyógyszeredet és hányhatod magadra a kereszteket, de én kettőnkre nem költök többet 120-140-nél, mert nem az az életcélunk, hogy a terveinket kiszarjuk a vécén.

Főzünk!...ez a titok!

Múlt heti menünk:

Vettem 25 db csirkemájat a hentesnél (szív nélkül) ezért fizettem 1300 Ft-ot.

2 adagra bontottam, 12 db-ot kirántottam, 13 db-ot eltettem resztelt májnak valamikorra.

Hétfő:

Reggeli:

Én: 2 szelet vajas pirítós, 2 lágytojás

Férj: Kolbászos rántotta 4 tojásból

Kettőnknek 100 Ft-os tojással számolva (a valóságban 70-ért veszem) nagyjából 800 Ft-ra jött ki, az fejenként 400 Ft.

Ebéd:

A vasárnapi ebédből vittünk mindketten, de nyugi, a végén beleszámolom!

Munka után otthon vacsora (este 7-8 körül):

Rántott cs.máj, krumplipüré, hagymás paradicsomsaláta (3 db paradicsomból)

Másnap - kedden - ebből vittünk 3-3 db-ot ebédre, krumplival, koviubival.

Tehát a máj fele 600 Ft, minden egyéb hozzávaló (krumpli, zsiradék, panírcuccok, paradicsom) arányosan legyen mondjuk nagyon bőven számolva 2000 Ft.

Tehát ketten, 2 napig 2600-ból 2x ettünk, ami étkezésekre lebontva fejenként 650 Ft.

Kedd:

Reggeli:

Házi gofri (este összekeverve, reggel kisütve) házi barack lekvárral

költsége: talán 500 Ft, fejenként 250Ft.

Ebéd: a hétfői vacsiból, fentebb leírva

Vacsora: (és a szerdai ebéd)

Töltött paprika (fél kiló darált hús, 12 db nagyobb paprika)

Egy étkezésre 2-2 db, + a másnapi ebéd 2-2 db és 4 db-ot lefagyasztottam olyan napra, amikor nincs időnk/kedvünk főzni.

A töltött paprika költsége (0,5 kg darált hús 1300,- paprika, rizs, paradicsompüré, stb) legyen mondjuk 2400 Ft, ez kettőnknek 3 evés, azaz kettőnknek 800,- fejenként 400,-Ft (!!!).

Arányokat írtam, mert nyilván nem teszek 1 kg rizst a töltésbe.

Szerda:

Reggeli:

Kettőnknek 0,5 liter kaukázusi kefir Pilos lidl-s 400,- (2,5-2,5 dl) + 3 db olívás stangli 390-ért (129,-/db), az összesen fejenként 400 Ft a reggelire

Ebéd: a keddi vacsora

Vacsora:

Spenótos tészta IGAZI olasz parmezánnal, de ezt Olaszországból hoztuk, így most nem tudom az árát. De annyira minimális kellett belőle, mert olyan intenzíven sajt ízű, hogy összesen a vacsorára/másnapi ebédre talán 5 dkg-t reszeltem. Ez legyen mondjuk 700 Ft, mert nem olcsó mulatság.

0,5 kg durum spagetti (Lidl) 450 Ft, 0,5 kg fagyasztott spenót 330 Ft (Tescó), tejszín 320 Ft (ennek csak a felét használtam el, de legyünk nagyvonalúak!) egyéb apróságok (fűszerek) 500,-

Ez 2000 Ft, a tippelt parmezánnal 2700 Ft, 2x2 evés, tehát fejenként 675 Ft egy evés.

Csütörtök:

Reggeli:

Bundás kenyér, 2+3 szelet összesen 5 szelet, legyen 5-600 Ft, fejenként 300 Ft.

Ebéd: a szerdai vacsora

Vacsora:

Juhtúróval(+fűszerek) töltött gomba rizzsel.

Gomba 0,5 kg 850 Ft. 25 dkg juhtúró 1300 Ft, egyebek 1200 Ft (rizs, fűszerek, stb)

Összesen 2 főre, 4 evésre 2850 Ft, azaz evésenként/fő 700 Ft.

Péntek:

Reggeli:

Saját gyártású zabkeksz, görög joghurttal

Nem került többe a 10 db keksz, meg a joghurt 800 Ft-nál, ez fejenként 400Ft

Ebéd: a csütörtöki vacsora

Vacsora:

Raguleves, császármorzsa

Ebből is 4 adag készült, mivel szombaton nem megyünk munkába, itthon terveztük megenni szombaton, de másképp alakult.

Ragulevesbe a 0,5 dkg sertés comb 1400 Ft, zöldségek (fehér és sárgarépa, 1 db karalábé, fél zeller, a csütörtöki töltött gomba lábai, marék zöldborsó) legyen 800 Ft, a császármorzsa (búzadara, 5 dkg vaj, 5 tojás, 0,5 dl tej, kevés cukor) legyen 1000Ft és a házi baracklekvárom hozzá.

Ez összesen 3200 Ft, fejenként és adagonként 800 Ft, de a baracklekvárt is ha forintosítom, akkor fejenként és adagonként egy ezres.

Szombat

Reggeli:

Leveles tésztában sült virsli

Spar leveles tészta 275 gr-os 390 Ft.

Lidl-s Pikok sertésvirsli, ami 1 kg-ról már csak 920 gr-ra fogyatkozott, 1700 Ft, ezért nem tudom, hogy ebből 5 db milyen súlyú, de nagyjából 20 dkg, tehát 340 Ft.

Tehát összesen 730 Ft, a reggeli kettőnkre, azaz 365 Ft/fő.

Aztán kitaláltuk, hogy a ragulevest és a császármorzsát lefagyasztjuk (elvisszük hétfőn ebédre) és készítettünk 2 napra székelykáposztát.

70-80 dkg lapockából, 1,6 kg savanyú káposztából és 25 dkg füstölt kolozsvári szalonnából.

A lapocka volt 1900 Ft, a 2x80 dkg-s savanyú káposzta 2000 Ft, a nyers húsos, valódi füstölésű kolozsvári 1100 Ft. Egyebek bele (hagyma, porpaprika, bors, babér, árpagyöngy) 800 Ft. Mi tejfölt nem teszünk bele és rá, így az kimaradt.

Ez volt a legdrágább kaja a héten, 5800-ért, de a 4 adag fejenként 1450-be került.

Nem fogom most fillére kiszámolni, de a heti kajára költünk 20-22 ezret (ez fejenként 10-11 ezer) reggelire-ebédre-vacsorára.

A 80-88 ezer azért nem áll meg, mert rengeteg gyümölcsöt veszünk, időnként jégkrémet, fagyit(egyre ritkábban), ásványvizet, naponta egy 0,5 kg-s kenyeret, a strandon 1-1 lángost, a férjem időnként legurít egy sört, vagy ha jönnek barátok elfogy 1-2 üveg bor. Időnként sütök egy kevert sütit, pogácsát, esetleg piskótát.

Ez utóbbiakkal ki is van a 120-140ezer kettőnkre (fejenként 60-70ezer!) és mint látod, nem halunk éhen!

Szóval a 80 ezer nem egy csoda!

2023. júl. 28. 22:48
 20/23 anonim ***** válasza:
56%
Mondjuk én pont veszek egy Hell kávét minden hétköznap és néha a Wolt marketről rendelek, ha nincs kedvem boltba menni és csipszet vagy egyebet is eszem néha, mondjuk egyre ritkábban kívánom a random nasikat, de néha azért veszek valamit. Még így is ki lehet jönni. (De én pl nem reggelizek, szóval amit más erre költ, azt én dobozos kávéra.)
2023. júl. 29. 01:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!