Írnátok nekem olyan reggeli, ebéd és vacsora ötleteket, amelyek viszonylag egészségesek, viszont olcsóak?
Reggelire zabkása szezonális gyümölccsel. Laktatós, olcsó, jól variálható.
Nálunk napi 1 főtt étel van, ha akarjuk abból eszünk ebédre és vacsorára is, ha nem akkor csak egyszer, és a másik étkezés hideg vagy valami könnyű.
Szóval az egészséges részt könnyű teljesíteni: kerüld a zsíros, cukros, olajban sült, csupaliszt ételeket és a félkész vagy gyors kajákat. Mindig legyen zöldség köret és saláta. Ettől eltekintve a legtöbb étel egészségesnek mondható szerintem.
Ma nálunk a következő van:
Reggelire zabkása fekete szederrel.
Ebédre tökfőzelék grill sajttal.
Vacsorára zöldséges curry rizzsel és sült krumplival (olaj helyett sütőben sütve).
Reggelire:
● zabkása gyümölcsökkel
●Tojásrántotta tk kenyérrel, zöldségekkel
●Avokádó krémes kenyér/tükörtojással + zöldségek( uborka, paprika, paradicsom)
Ebédre: levesek( hús, zöldség)
Rakott ételek( rakott zöldbab, karfiol,kelkáposzta)
De szóbajöhet a csirke/hal + zöldség+(rízs,bulgur,quonois) is :)
Ugyanez vacsorára mehet bár ha nem vagy nagyétkű elég egy kis leves vagy egy kis saláta :)
az az igazsag az egeszseges dolgok olcsobbak tudnak lenni mint a kesz etelek...
zabkasa
tojasos rizibizi
rizibizi
hummus (persze sajat magad csinalva) hozza akcios zöldseg tunkolonak plusz kenyer
#6 Nem vagyunk egyformák,nekünk elég. Egyszer próbáltam "fogyókúrás menüt" és miután megettem az ebédre előirányzott levest, a másodikba bele sem bírtam kezdeni.
Igaz napközben irodai munkát végzek de mellette művelek egy 3000 nm kertet amivel este/hétvégén foglalkozom. Párom fizikai munkát végez (ács). Átlagos testalkatúak vagyunk, nekünk ez elég étel. Esetleg a párom még uzsonnára megeszik egy szendvicset de akkor vacsorázni csak 11-kor jut eszébe.
Ráadásul vegetáriánusok vagyunk 🤷♀️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!