Ét csokoládé miért egészségesebb?
Figyelt kérdés
A fogyókúrához általában az étcsokit ajánlják. De én úgy tudom, hogy az étcsokiban több a kakaó.Vagy azért van mert a tejcsokiban több a cukor?Nem tudok erről sokat, úgyhogy nem kötekedni, vagy cáfolni szeretnék.2010. okt. 12. 15:09
1/4 anonim válasza:
A fogyókúrához semmilyen csokit nem ajánlanak, ha nagyon muszáj, akkor 1-1 kocka étcsokit néha, ez igaz. Kisebb a zsírtartalma. De ha megnézed, a kalóritartalma majdnem ugyanannyi, szóval ha 1 kockát eszel, tök mindegy. Ha meg több táblával bezabálsz, akkor meg szintén mindegy, mert úgyis hízol.
3/4 A kérdező kommentje:
Tudom, de ha teljesen megvonom magam tőle, akkor a fogyókúra végén, ahogy ismerem magam, tuti beszereznék egy csokiszökőkutat ;D
2010. okt. 12. 15:19
4/4 nagyontamas válasza:
A 75% kakaó tartalom feletti keserű-csokikra igaz, hogy egészségesek, és mértékkel fogyókúra alatt is fogyaszthatók.
Az ennél kevesebb kakaót tartalmazó csokikat telenyomják adalékokkal, cukorral, ezért nem ajánlatosak fogyókúránál.
A kakaó hatásairól bővebben: [link]
A csokiban lévő feniletilamin hatóanyag javítja a hangulatot, mert felépítése hasonlít a szervezetben termelődő adrenalinra és dopaminra: ezek némileg gyorsítják a pulzust, emelik a vérnyomást, a vércukorszintet és a teljesítőképességet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!