Milyen köretek telítenek el a legjobban a zöldségeken kívül?
Figyelt kérdés
Melyik köretektől leszek a minél inkább jóllakott állapotban?
rizs? barna rizs? bulgur? kuszkusz? krumpli? Ilyenekre gondolok.
2023. jún. 11. 20:09
1/12 anonim válasza:
Bár edzés mellett nem a legjobb, de talán a krumpli, sok. Ettől majd jó dagadt leszel.
2/12 anonim válasza:
krumpli? miert lenne dagadt a krumplitol? ez akkora nepi baromsag. a risz sokkal több szenhidratot tartalmaz mint egy sima fott burgony.
engem a rizs tud gyorsan eltömiteni. a cous cous kb alig a bulgur sem. a krumpli szo-szo attol függ milyen formaban. krumplipureebol sokat tudok enni. sima fott krumplibol kevesebbet.
szerintem ez ember / izles fuggo is.
nalam ami tuti nem vallik be az a kenyer, abbol kb 2x annyit kell ennem mint a többibol sajnos
3/12 anonim válasza:
Rizzsel nem lakok jól, kenyérrel igen. Lehet azt is enni hús mellé. Olcsóbb is, mint a rizs.
4/12 anonim válasza:
#3 Ezt hogy számoltad ki? 10dkg száraz rizsben van mondjuk 1500kJ, 10dkg kenyérben 1000kJ. A többi víz. Még így sem olcsóbb, a rizs kb. 700Ft, a kenyér is minimum ennyi.
5/12 anonim válasza:
#2 A krumpliban ugyan kevesebb szénhidrát van, de emiatt többet eszel belőle, mint rizsből ennél, a szénhidrátok az előbbiben tudtommal egyszerűbbek, gyorsabban felszívódnak, ez magasabb glikémiás indexet, és könnyebb elhízást jelent, persze nem pár szem krumplitól.
6/12 anonim válasza:
Kb. egy árban van a rizs meg a kenyér. A kenyér kalóriatartalma viszont duplája a rizsnek.
7/12 anonim válasza:
#6 Ez baromság. Linkelnél példát?
8/12 anonim válasza:
A zöldségek közül talán a krumpli telít, az összes többi nem. Így már eleve rossza kérdés.
9/12 harebell válasza:
Ha csak ez a szempont, a krumpli számomra laktatóbb, mint a rizs, illetve a puliszka/polenta és a nokedli laktat még. Bulgur, köles, kuszkusz kevésbé.
10/12 anonim válasza:
engem a rizs vagy bulgur. A rizsben több a kcal, de nem sokkal. Én minden köretemhez egy fej vöröshagymát kockázok, és szárzellert főzök hozzá: 1. mert így szeretem, 2. nagyobb a volumen. Bár nem fogyókúrázok. A diéta egy életmód (szó szerint ezt jelenti).... én próbálok a meg egészségesebben élni. De ez mindenkinek egyénfüggő. ezek közül a barnarizs azért a legjobb, mert ez a leglassabb felszívódású ch.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!