Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Nem szeretem a zöldségeket, a...

Nem szeretem a zöldségeket, a legtöbbet kifejezetten utálom. Ajánlanátok pár finomabb zöldséges kaját, amitől úgymond megszeretném a zöldségeket? Egyáltalán lehetséges utólag megkedvelni ételeket?

Figyelt kérdés
2022. szept. 12. 17:38
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
90%

"Egyáltalán lehetséges utólag megkedvelni ételeket?"


Igen lehetséges. Régen utáltam a zöldbabot, most meg én is kérem hogy az legyen ebédre.

2022. szept. 12. 17:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Rakott kelkáposzta, rakott kelbimbó, rakott karfiol, brokkolikrém leves, toroskáposzta, valamilyen hús vegyeszöldség körettel.
2022. szept. 12. 18:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
91%

Elöször is azt kellene tudni, MELYIK zöldségeket utálod, másodszor, hogy MIYLEN MÓDON elkészítve etted eddig öket?

A legtöbben ugyanis azért nem szeretik a zöldségféléket, mert jó magyaros szokás szerint ronggyáfözve ismerik csak.

Szóval megfelelö elkészítési módokkal meg lehet szeretni rengeteg fajta élelmiszert.

2022. szept. 12. 18:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Sokáig én is utáltam a zöldségeket, de aztán rájöttem, hogy csak az anyám által készített, durván szétfőzött, fűszert sose látott zöldségeket utáltam :D

Pl. a kelbimbó sokkal finomabb, ha félbevágod, meglocsolod olivaolajjal, só + bors és beteszed a sütőbe 200 fokon a felső polcra. Akkor jó, ha már feketedik a széle. Nagyon jó köretnek, ugyanez működik pl. brokkolival is. Egy csomó minden finomabb félig megpárolva (amíg még roppanós), hirtelen kisütve wokban vagy forró serpenyőben.

Próbálkozz jól megfűszerezett zöldséges egytálételekkel is. Pl. kínai pirított tészta vagy rizs, szójaszósszal, chilivel, ahhoz használhatsz pl. répát, kaliforniai paprikát. Vagy spanyol paella amihez cukkinitől kezdve zöldbabig bármi mehet bele és a fűszerezéstől jó íze lesz és össze lesz keveve a rizzsel, így nem lesz annyira feltűnő maga a zöldség.

2022. szept. 12. 19:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
30%

Üdv Tesó, én sem szeretem a zöldségeket.

Próbálkoztam én is, hátha valami bejön, de nem sok sikerrel.

Az egyedüli a kelbimbó volt, ami elment, igaz a kelkáposztát előtte is szerettem.

2022. szept. 13. 00:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
90%

Kérdés, hogy milyen formában elkészítve etted eddig?

Én sokkal jobban szeretem sütve a zöldségeket.


Melegen ajánlom Főzelékes Feri blogját, fantasztikus dolgokat művel a zöldségekkel.

Legutóbb sült karfiolos sárgarépás főzeléket csináltam, valami isteni volt.


De készítettem a receptjei közül paradicsomos csicseriborsót, csípős sárgarépás édesburgonyát, kókusztejes brokkolit, gránátalmás, édesköményes édeskrumplit, húúú, mind fantasztikus.

2022. szept. 13. 08:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim válasza:
85%

Dejó, nem vagyok egyedül a problémámmal! Karfiolnak, káposztának már a szagától is a hányinger kerülget. Sehogy nem tudom elkészíteni, mert kidobom a taccsot. A paradicsomot nyersen képtelen vagyok lenyelni, szósznak megfőzve jöhet.

A többi zöldség kis mennyiségben jöhet. De nem szeretem őket, csak úgy betolom a hús mellé.

Én nem hiszek ebben a "jól kell elkészíteni" dologban. Ha valaminek a szagától is rosszul vagy, akkor sehogysem tudod elkészíteni.

2022. szept. 13. 18:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Ha a káposzta szaga zavar, az gyakorlatilag mindig a megfözöttre vonatkozik, nyersen nem érezhetö - és nyersen, salátának kifejezetten finom meg egészséges.

Ugyanez érvényes a karfiolra is.

A paradicsomot nem csak nyersen vagy szósznak lehet elkészíteni, még legalább 20-30 más módon is, a nyers, salátaszerüeket nem számítva.


Egyébként jóformán nincs olyan zöldségféle, aminek alapból szaga van, a legtöbbnek esetleg fözéskor kezd lenni.

Meg ha a például a sárgarépát levesben megfözöd, az teljesen más szag, íz meg állag, mint ugyanaz megsütve, vagy kevés zsiradékban megpárolva (nem péppé!)

2022. szept. 13. 21:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
88%

Jó lett volna, ha leírod, hogy konkrétan melyiket nem szereted, és milyen formában.

Így általánosságban azt tudom javasolni, hogy próbáld ki a zöldségeket különböző formában elkészítve, mert lehet, hogy valahogy szereted. Ami viszont semmilyen formában sem jön be, azt nem erőltesd.

Leírom a saját példámat, hátha segít:

- káposzta: savanyúságként és káposztasalátaként szeretem, más formában (pl. leves) nem eszem meg

- zöldborsó: minden formában szeretem, nyersen, levesben, raguban, paprikásban, főzelékben

- lencse: utálom, nem eszem meg sehogy

- zöldbab: csak levesben szeretem, rakottan vagy főzeléknek nem

- fejtett bab: csak chiliben szeretem, levesben vagy máshogy nem

- karfiol: csak rántva szeretem

- brokkoli: krémlevesként szeretem csak

- cukkini: csak rántva szeretem

- cékla: csak savanyúságként szeretem

- karalábé: csak nyersen szeretem

- sárgarépa: minden formában szeretem

- TV paprika, kaliforniai paprika: csak nyersen szeretem, de úgy nagyon

- paradicsom: csak ételbe főzve szeretem, nyersen nem

- saláta: csak bizonyos fajtákat szeretek, pl. a hagyományos fejes salátát, vagy a madár salátát (a rukkolát viszont utálom)

- sütőtök: csak krémlevesként szeretem

- kukorica: minden formában szeretem

- hagyma: minden formában szeretem

- petrezselyemgyökér, zeller: nem szeretem egyáltalán, de pl. húslevesbe azért főzök, csak nem eszem meg

- spárga: csak a zsenge zöld spárga finom, megfelelően elkészítve

- uborka: savanyúságként vagy uborkasalátaként szeretem, a sima nyers uborkát (pl. szendvicsben) viszont nem eszem meg

2022. szept. 14. 21:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

káposzta: savanyúságként és káposztasalátaként is szeretem, meg minden más formábanis imádom

zöldborsó: minden formában szeretem, levesben, raguban, paprikásban, főzelékben, fözve, párolva is

lencse: egyik kedvencem

zöldbab: levesben kevésbé szeretem, főzeléknek, rakottan, párolva, sütve nagyon

fejtett bab: mindenhogy jöhet akármennyi belöle

karfiol, brokkoli: a kedvenceim, fözve, párolva, sütve, nyersen salátának, minden módon szeretem

cukkini: sütve, rántva, piritva

cékla: savanyúságként, sütve, fözve, nyersen is szeretem

karalábé: mindenhogy szeretem

sárgarépa: minden formában szeretem

TV paprika, kaliforniai paprika: nyersen, sütve fözve, pirítva, töltve szeretem

paradicsom: minden formában szeretem

sütőtök: krémlevesként nem szeretem, sütve, párolva, körítésnek igen

kukorica: minden formában szeretem

hagyma: minden formában szeretem

petrezselyemgyökér, zeller: nagyon szeretem, regneteget használok belöle

spárga: lehet zöld vagy fehér, csak sok legyen belöle, meg ne legyen agyonfözve, de jó sütve, párolva, csöben sütve is

uborka: savanyúságként vagy uborkasalátaként szeretem, vayg sima nyersen is finom

2022. szept. 15. 15:36
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!