Ki mit eszik, amikor minden rossz minőségű, íztelen?
Próbálj meg te kenyeret, kiflit, zsemlét sütni. Keress olyanokat, akiktől tudsz házi tojást, szalámit, sonkát, zsírt venni, talán még húst is. Ugyanúgy próbálhatsz lekvárt, mézet, gyömölcsöt, zöldséget piacon kistermelőktől.
Amúgy átérzem, mert ezzel én is így vagyok + egy kis faluban lakunk van 3 bolt, abból egy coop, a másik kettő meg magán. Hát se választék nincs soha, se normális áru, helyette viszont minden nagyon drága.
Kenyérben, csak olyat veszek ami toast és teljes kiőrlésű. Ízre nem lesz a legfinomabb kenyér amit valaha ettél, de én csak ilyeneket eszek.
Felvágottba amit én szoktam enni és kb csak azt szoktam azaz ALDI-ban kapható Uzsonnasonka. Elég jó ár érték aránnyal rendelkezik és magas a hústartalma is. Nem száraz. 560Ft/150g
Vegyél megfelelő minőségű zöldséget.
Rizsből én csak Lorenzo márka és BASMATI vagy JÁZMIN amit veszek. Tökéletes pergősre meg tudom csinálni, olyan finom, hogy sokszor csak saját magában eszem a rizst. Tényleg megtanultam úgy elkészíteni a rizst, hogy szerintem sehol nem ettem még finomabbat.
Húsokról nincs sok véleményem, én szinte 95%-ban csak csirkemellet vagy sovány darálthúst fogyasztok. Ezekkel nincs semmi probléma.
Tészta szintén teljes kiőrlésű fehér csomagolású Penny-ben fellelhető olaszos hangzású márka..
Nekem ilyen problémáim alapvetően nincsenek, de én nem olyan ételeket szoktam készíteni amit feltétlenül egy gyerek megennie.
De amiket szoktam azok pl:
-Csilis bab
-Rakott brokkoli, rakott zöldbab, rakott cukkini
-Csirkemell és Rizs + mindenféle párolt zöldségek (brokkoli, cukkini, spárga, bébi répa stb)
-Tejszínes (kapros/gombás/spenótos) csirkemell. A háromból általában valamelyik..
-Tortilla csirkés töltelékkel
stb..
szóval ilyeneket szoktam, de nem vettem észre jelentős romlást.
Süss magadnak pékárút.
Van párizsi recept a neten.
Termelői kolbászt szalonnát vegyél, vagy hentesboltit, drága de valódi.
Piaci zöldséget vagy zöldségestől valót vegyél.
Kenyeret magamnak sütök rozs és teljes kiőrlésű lisztből, hosszú érleléssel, kovásszal
Rizst házi alaplével főzök
Felvágottat meg szendvucsalapot nem veszek csak sonkát, méghozzá magas hústartalmút (90 százalék felettit)
Gyümölcsből idénygyümölcs a piacon, őstermelőtől, zöldség és tojás ugyanez
Igen, meg kell fizetni. Habár egy fél kilós tk kenyér a boltban 700 forint és én 1.5eset sutok 470 forintbol
Esküszöm minden kötözködés nélkül, de miért veszel zöld, rohadt krumplit?
Én zöldségesnél vásárolok és a krumplitól kezdve a zöldségig, gyümölcsig mindent válogatok. De valójában a multiknál is, ha egy szökőévben valamiért ott veszem.
Egyébként minden gyümölcsöt, zöldséget csak szezonjában vásárolok, nyilván télen a paradicsom, paprika, eper, dinnye ízetlen vacak.
Télen egyetek almát, narancsot, banánt, a többiből meg várjátok meg a magyar idénygyümölcsöt szezonjában!
A bolti felvágottakról nem nagyon tudok nyilatkozni, mert azokat nem igazán szeretjük, így évek óta kimaradnak az életünkből.
Amit veszünk, (hentesnél!) Palcsó féle szárazkolbász, az kifogástalan, minden igényt kielégít:
Főzni is Palcsó zsírral főzünk, ikrás, finom, így a rizsnek és tésztáknak is ad egy pluszt.
Szalámiból amikor van valami akció a Pick-nél megveszünk egy rúddal, de nagyon jó minőségű a Karát szalámi is és fele annyiba kerül. Van szeletelőgépünk, hónapokra elég így a szalámi.
De készítek őzgerincformában, ízesített aszpikos csirke vagy sertés "felvágottat", egy mexikói zöldségkeverékkel, némi csemegeuborkával, nem egy nagy durranás, hamarabb megvan mint ezt leírom és tökéletes zsemlébe.
Esetünkben korpás zsemlében.
Pékárut a Félegyházi pékségnél veszünk, minden termékük hibátlan.
Fűszereket szeretjük és használjuk, őrölt pirospaprikát szintén zöldségesnél veszek, házit.
Évtizedek óta főzök, van benne gyakorlatom. Ízetlen, rossz minőségű ételt még nem tettem az asztalra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!