Hogy eszitek a Spaghettit?
Elegge illedelmes ember vagyok. Es figyelek is erre, nekem fontos.
Viszont...nagyon szeretem a Spaghettit de keptelen vagyok kuluralten enni :-D.
Tudok palcikaval enni, különbözö kagylokat, rakot mindent de a Spaghettit feltekerni a kanalra villaval szamomra lehetetlen.
Az olaszorszagban jartas embereket kerdem, nagyon bunko dolog a Spaghettit egyszeruen villaval kessel probalni enni..mondjuk akkoris inkabb idetlen mutatvan mint szepen enni...
ti hogy eszitek a spaghettit etteremben? (otthon persze hogy lehet kezzel labbal)
Egy kanál segítésével kell a villára tekerni.
Ha nagyon összevágod, akkor még nehezebb feltekerni, mert nem lesz mit tekerni, túl rövid és lecsúszik.
Érdekes, én mindenféle bonyodalom nélkül fel tudom tekerni a villára kanál nélkül is .
Tehát tudjuk már megoldani a dolgokat ...
Nem kell kanál sem a "tekeréséhez". Amikor megfelelően van főzve a tészta, pl. nem raknak olajat a főzővízbe(amikor raknak az alap hiba, ugyanis az olajos tészta nem fogja meg a szószokat), a szószok sűrűsége miatt a tésztát akár egyben fel lehet tekerni villára.
A "vizes" szószok, vagy a porból készültek rendszerint nem tapadnak meg.
Eredetileg Olaszoszágban egy villával eszik, a kanalat csak késöbb találták ki hozzá a nem olaszok, mert úgy állítólag könnyebb, szerintem meg nehezebb.
Olasz környezetben igen nagy illetlenségnek számít 6-8 éves kor fölött összedarabolni a tésztát.
A trükk szerintem az, hoyg csak pár - 2-4- szál tésztát szabad a villára venni, és utána ferdén tartva a tányér pereme alatt kell tekergetni, amíg egy gombóc lesz belöle. Amire figyelni kell, hoyg a tészta ne a villa hege felé tekeredjen, hanem a közepén maradjon, különben könnyen lecsúszik, amikor be akarod kapni. Illetve amikor emeled a villát, kicsit a nyele felé kell dönteni, hogy a tészta hátra és ne elöre akarjon csúszni.
Elvileg nem nehéz megtanulni, a legtöbb embernek a pálcika használata sokkal bonyolultabb.
Javaslom, hogy fözz meg valamennyi spagettit, és otthon, egyedül gyakorold a tekergetést, ha sikerült a szádig emelni, akkor tedd vissza és kezdd másik szálakkal a gyakorlást. Közben a már összetekert adagokat villával megemelve és lazan visszaejtegetve ki tudod símítani, így újra tekerhetö lesz. Próbáld meg elöször begyakorolni otthon, stressz nélkül, kis idö után menni fog.
8-as: ha valaki nem Magyarországon él, akkor sok szót az ottani helyesírás szerint ír megszokásból.
Értelmes ember nem akad fenn ilyeneken, szerintem tökéletesen érthetö volt így is a kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!