Keny09 kérdése:
Mennyi ideig tárolható hűtöbe a csemege kolbász és a füstölt kolbász?
Figyelt kérdés
Külföldön élek a párommal, viszont ragaszkodunk a magyar ételekhez,és hozattunk ki magyar kolbászt,de túl sok jött,és nem tudjuk hogy mennyi ideig tárolhatjuk a hűtőbe,és erre szeretnénk választ kapni! Előre is köszönöm!2023. febr. 22. 16:29
1/4 anonim válasza:
(A hagyományosan) Füstölt kolbász hónapokig eláll száraz hűvös helyen. A csemege ennyit tesz, hogy nem csípős, így ennek nincs jelentősége.
Az ipari előállítású kolbászokat max. egy hétig tartanám hűtőben.(Bár most épp két hete őrzök el fél csomag szeletelt paprikás szalámit…)
Ahhoz, hogy megbetegítsen, sokkal hosszabb idő kell. Inkább csak állagromás jelentkezik.
Az adalékanyagokban dúskálók sokkal gyorsabban romlanak meg.
Nyersen fogyasztásra talán nem az igazi, de egyébként le lehet fagyasztani, és akkor hónapokon át megmarad.
2/4 anonim válasza:
Fagyasztóba tedd ha tudod, ha kiveszed egy nap alatt olyan lesz, mint frissen.
Hűtőben megvizesedik sajnos.
3/4 anonim válasza:
Nálunk simán elvannak a kolbászok, szalonnák 1-2 évig a sima hűtőben. Egy idő után elkezdenek megszáradni és keményebbek lesznek. Ha van ilyen a hűtőnkben, akkor azokat olyan kajákba szoktuk bele rakni amit sok ideig kell sütni, főzni, hogy megtudjanak puhulni.
4/4 anonim válasza:
nem volt hűtőszekrény,
a kamrában lógatva tárolták, elődeink,
a sülthúst pedig zsírjában lehet tartani...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!