A legtöbb kolbász itthon sertésből készül? És más országokban?
Német:
A Bratwurst a borjúból, marhából, leggyakraban azonban sertésből készült, többnyire hőkezelt, füstöletlen kolbászok gyűjtőneve.
A Kielbasa bármilyen típusú húskolbász Lengyelországból, és a lengyel konyha egyik alappillére. Az amerikai angolban a szó jellemzően durva, U-alakú füstölt kolbászra utal, bármilyen húsból, amely nagyon hasonlít a Wiejska kolbászra.
(Megjegyzés: jó ez az oldal, de olyan lusták az emberek, hogy mindent ide kiírnak inkább, minthogy keresni kelljen kicsit is...)
"Kinek milye van abból készít."
Nagy igazság!
De a kérdés arról szólt, hogy melyik országban miből van a leggyakrabban, az meg hozzávetőleg 90%-ban mindenhol sertésből készül. Vagy teljesen, vagy részben, de inkább teljesen. A sertéshez képest még a marha is elhanyagolhatóan kevés.
Köszi a válaszokat!
3. Bocsánat, hogy megkérdeztem. Nem volt se időm, se adatom bővebb netszörfre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!