Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Szerintetek is nehezebb sütni...

Szerintetek is nehezebb sütni mint főzni?

Figyelt kérdés

Imádok főzni, elég sokmindent megcsinalok már, szüleim is nagyon szeretik, barátaim stb. Mégis néha hibázok persze viszont majdnem mindig sikerül úgy kijavitani mintha nem is lett volna benne hiba (+liszt,+víz, +cukor stb) viszont sütni egyszerűen nem tudok. Van pár recept amit megcsinalok, pl banankenyer de egyszerűen ami nagyon sok időt és hozzávalót igényel azzal nagyon meggyulik a bajom. Sose tudom eltalalni a megfelelő mennyiséget általában, vagy nem lesz elég habos a krém, vagy túlságosan megsutom és már feladtam a sütést.

Ugyanakkor csomó embertől hallom hogy imádnak sütni és hogy a főzés milyen nehéz sütni sokkal könnyebb:D

Kivancsi vagyok ki mit gondol

20/l

2023. febr. 1. 19:47
A kérdező szavazást indított:
Sütni nehezebb
Főzni nehezebb
26 szavazat
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Ismerős:)
2023. febr. 1. 19:57
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Az a tapasztalatom hogy a sütik kevésbé bírják a hibákat. Míg főzéskor az ember ha technikailag nincs topon, kicsit max más az állaga a kajának, addig süteménynél tálalhatatlan és rossz, pl égetett tésztát egyszer tudtam csinálni (legelőször). Azóta se, mindig összeesik :-D
2023. febr. 1. 19:58
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Sztem a főzésnél a kreatív embereknek van előnye,akik tudják menteni is esetleg a helyzetet, érzésre, ízre főznek.

Sütésnél a precíz embereknek van előnye. Betartani minden számot.

2023. febr. 1. 19:58
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek :) Főzni lényegében nem is tanultam, csak rám ragadt édesanyámról. Sütni viszont nem tudok. Időről-időre próbálkozok, de sosem sikerül ahogy kellene. Ízre mindig jó, de külsőre nagyon nem. :D
2023. febr. 1. 20:04
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Pontosabban kell mérni, jobban számít a sütési idő, hőmérséklet.
2023. febr. 1. 20:05
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Nagyrészt egyetértek veled, de nem teljesen. Sokáig én is így voltam, fözni mindig is szerettem meg a rögtönözés is müködött, ha valami nem olyan lett, mint gondoltam.

Sütni elég késön kezdtem el, és kezdetben rengeteg gondom volt vele, aztán felfedeztem, hogy tényleg ki kell mérni a hozzávalókat, akkor lesz csak jó, meg a höfököt, sütési idöt is be kell tartani.

Idöközben azonban lett annyi tapasztalatom, hogy tudom kicsit variálni a recepteket, meg idönként sikerül megmenteni is valamit, ami félresikerül.

Szóval ne add fel, idövel ebben is lesz gyakrolatod. De lehet, hogy másféle recepteket kellene próbálni, ami gyorsabb és egyszerübb, akkor több sikerélményed lenne.

2023. febr. 1. 20:11
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Cukrász a szakmám, igaz sose dolgoztam benne csak ugy jött, hogy annak készültem. De vannak még így egy évtized után is mumus sütik. Gyakorolni, gyakorolni, és ami fontos élvezni kell a sütést, idővel bele lehet rázodni. Egyszerűbb receptekkel kell kezdeni, aztán a nehezebbre gyúrni. N
2023. febr. 1. 20:46
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Főzésben a hibákat könnyebb kijavítabi esetleg pótolni kimaradt dolgokat. Sütésnél nem megy olyan könnyen vagy egyáltalán nem.
2023. febr. 1. 21:12
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Nálam pont fordítva van! Imádok sütni, jól is sikerülnek (bár az utóbbi hónapokban inkább péksütiket csinálok, nem süteményeket/tortákat (régen megrendelésre is)), de a főzés nem megy! 3-4 dolog ehető, de ennyi (ezek is porból)
2023. febr. 2. 00:30
 10/15 A kérdező kommentje:
Koszonom a válaszokat:) akik tudnak nagyon jókat sütni azoknak gratulálok! Nagyon ugyik vagytok
2023. febr. 2. 14:56
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!